6 llibres sabadellencs d’aquest Sant Jordi

gggg
Descuento ebooks Image Banner 468 x 60

Els podreu trobar a les principals llibreries de la ciutat, i de fora, i també a la plaça del Mercat aquest dimarts. Alguns dels autors signaran també exemplars en diversos horaris.

A més dels autors generals, un bon grup de sabadellencs publiquen llibres aquest any. No incloem tots els que són però sí ho són tots els que estan. Els repassem a continuació.

1. El marqués y la esvástica. César González-Ruano y los judíos en el París ocupado, de Plàcid Garcia-Planas

El corresponsal sabadellenc Plàcid Garcia-Planas escriu a quatre mans, amb Rosa Sala, una llarga investigació en el context de l’Europa dels anys 30 i 40 del segle passat. Desenmascaren el periodista César González-Ruano, molt prestigiós a Madrid i que ha donat nom fins aquest mateix any al premi periodístic amb més dotació econòmica de l’Estat. La llegenda negra d’Andorra, les pitjors pràctiques professionals del periodisme i l’extorsió als jueus en els anys previs a l’holocaust es donen la mà durant 500 pàgines en aquest volum publicat per la col·lecció Crónicas, de l’editorial Anagrama (més info: ‘Garcia-Planas remou els fonaments del periodisme madrileny amb El marqués y la esvástica‘).

2. Brasil 50. Retratos del Mundial del Maracanazo, de Toni Padilla

Aquest estiu hi ha Mundial de futbol i aquest 2014 es disputa a Brasil. El sabadellenc i cap d’Esports del diari Ara Toni Padilla revisita el Mundial de 1950, una de les principals fites i llegendes de la història del futbol. Amb tot en contra, i a l’estadi amb més capacitat del món, la selecció uruguaiana va aconseguir véncer l’amfitrió i endur-se amb sorpresa la Copa del Món. Padilla repassa testimonis d’aquell mundial, que va marcar una llegenda i el naixement d’un nou mot: el Maracanazo.

3. Sabadell destil·lat, de Jordi Serrano

El rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Cataluya i durant poc més d’un any comissionat de Drets Civils a l’ajuntament de Sabadell explica la seva visió sobre la ciutat i el país al primer volum de Sabadell destil·lat. Escrit en base a petits pensaments, reflexions i anotacions durant el seu temps com a càrrec de confiança municipal, Serrano exposa així una visió generacional des de l’esquerra de l’actualitat. Publicat per l’editorial Contra, la seva distribució arriba una mica justa a aquest Sant Jordi (podeu trobar tres avanços de Sabadell destil·lat a l’enllaç).

4. Per què sí a la independència, de Muriel Casals i Carme Forcadell

La sabadellenca i presidenta d’Òmnium Cultural i la també sabadellenca d’adopció i exregidora a l’Ajuntament, actualment presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, dialoguen a la vegada sobre el procés sobiranista entrevistades pel periodista del diari Ara Oriol March. La consulta del 9 de novembre de 2014 planeja sobre tota l’obra. De fet, és un dels temes que es preveu facin vendre més llibres aquest Sant Jordi. Si més no, les prestatgeries de les llibreries són ben plenes de novetats sobre la independència.

5. El plan B, de Carles Torrecilla

El mediàtic professor de màrqueting d’Esada sabadellenc, Carles Torrecilla, ha escrit a El plan B el seu darrer volum. Aplega d’un seguit de consells destinats a persones que han perdut la seva principal font d’ingressos. Per a Torrecilla el plan B és avui dia ja essencial, tant per a treballadors per compte aliè com per compte propi. “VIvim una època turbulenta: tot el que semblava segur ja no ho és i molts negocis que crèiem que mai podrien caure o empreses que feien la sensació de ser indestructibles s’han esquerdat, treballadors que pensaven que tenien un lloc de treball per a la resta de la seva vida han vist com acomiadaven els seus companys, els seus caps i fins i tot a ells mateixos”, assegura.

6. Tragí de secrets, de Jordi Casanovas

El financer Jordi Casanovas viatja a la Guerra del Francès i rememora com era la vida a la ciutat fa 200 anys. Una novel·la històrica de quilòmetre zero, ambientada l’any 1809 a la ciutat de Sabadell. Dos joves de Sarrià es veuen obligats a fugir i es refugien a Sabadell arran de la mort del seu pare en les rebel·lions contra l’ocupant. Aquí coneixen dos traginers que trafiquen amb tota mena de mercaderies (més info: Jordi Casanovas: “He volgut reconstruir la vida quotidiana a Sabadell durant la invasió napoleònica”).

Foto portada: d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Jordi Serrano, Toni Padilla, Muriel Casals i Carme Forcadell, Plàcid Garcia-Planas, Jordi Casanovas i Carles Torrecilla.

One Comment