Així serà la novena edició del Festival de Terror

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell arriba a la seva novena edició reten homenatge al gènere slasher, que ha donat al gènere títols tan reconeguts com la saga de Viernes 13 , Halloween o Pesadilla en Elm Street.

La nova edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell es durà a terme del 9 al 14 de març en diferents punts de la ciutat i tindrà com a eix temàtic el gènere slasher, que serà l’eix temàtic que enllaçarà la quinzena de projeccions i activitats.

Novetats

La principal novetat d’aquesta edició és que el certamen anirà més enllà dels premis de Blogos de Oro, del públic i del concurs de micrometratges i microrelats. Per primer cop, 30 dels 32 curtmetratges projectats al festival formaran part d’un concurs, amb un jurat integrat pel cineasta Xavi Miralles, l’il·lustrador i cartellista del festival Abel Carrasco i el blogger especialitzat en cinema asiàtic Mike y sus chinos.

La inauguració del Festival, que serà el dilluns 9 de març, s’obrirà amb una primera tanda de curtmetratges finalistes a l’Auditori del Carrer Lacy, on es podran veure deu títols de tot tipus, entre els quals hi ha El Árbol de las Almas Perdidas, de la sabadellenca Laura Zamora, finalista als Goya com a millor curt d’animació. Durant la setmana es realitzaran diverses projeccions que es culminaran amb la marató de divendres i la de dissabte.

Marató de divendres

La Marató de divendres, que portarà a l’Estruch una projecció combinada de pel·lícules i curtmetratges. En aquesta edició, és projectarà el clàssic de l’any 80 que va popularitzar la temàtica de l’assassí sense rostre i va donar origen al terme slasher, Viernes 13, de Sean S. Cunningham. També es projectarà una producció low cost feta a casa, Devil Dead 2, d’Aureli del Pozo i Ivan Fernández, autodenominada “la pel·lícula de terror més cutre del cinema català”, en clau de comèdia, totalment incorrecta i ofensiva, juntament a una selecció de curtmetratges, amb títols com La Guarida, La Noria, Maldita o A little taste, entre moltes altres. També es projectaran els micrometratges finalistes seleccionats al concurs impulsat des del mateix certamen.

Marató de dissabte

El plat fort del Festival, i activitat que va donar origen al festival fa nou edicions, és la Marató de Dissabte que, des de primera hora de la tarda i fins a la matinada, oferirà una selecció de curtmetratges i pel·lícules als Cinemes. El tret de sortida a la sessió el donaran el nou curtmetratge de Mireia Noguera, Nunca te dejé sola, que presenta un terrorífic drama sobre el passat de les persones i la seva incapacitat per superar-lo, seguit de La Colleja, de Sergio Morcillo amb Itziar Castro com a protagonista. La primera pel·lícula que es podrà veure serà A Night of horror: Nightmare Radio, una recopilació de diferents curts de terror per a tots els gustos, entre els quals hi ha els dels espanyols Sergio Morcillo i Pablo S. Pastor.

El curt Horrorscope de Pol Diggler, amb Clàudia Trujillo entre el repartiment, escalfarà l’ambient a la segona pel·lícula de la Marató, You might be the killer, de Brett Simmons, una obra a mig camí entre la paròdia i l’slasher de tota la vida.

La segona part de la Marató l’encetarà el curtmetratge El dia que te maté, d’Edu Escudero, que comença com una road-movie però s’acaba convertint en un tens i angoixant curt. Serà l’avantsa d’un dels reclams de la marató, Mandy, de Panos Cosmatos; una pel·lícula que no deixa indiferent a ningú i que permetrà veure un Nicolas Cage molt passat de voltes i una fotografia espectacular. Tot seguit, es podrà veure el curt Blackface del belga Quentin Moll-Van Roye, molt senzill però que va més enllà del que sembla. Continuarà amb el segon gran títol de la sessió, Bliss , de Joe Begos, que arriba després d’arrasar a tots els festivals per on ha passat, ja que porta l’espectador a un món perturbador, gore, salvatge i de ritme frenètic provocat per les drogues que consumeix la protagonista, interpretada per Dora Madison.

En la recta final de la Marató de Dissabte, es podrà veure el curtmetratge El aspersor infernal, l’òpera prima del director Carles Ruiz De Apodaca, que uneix humor amb transgressió. El punt i final de la jornada el donarà Why don’t you just die!, la també òpera prima del rus Kirill Sokolovm; un film hiperviolent i sagnant que suma en un mateix espai molts personatges.

Altres activitats

A part de les maratons i projeccions el Festival comptarà amb activitats infantils com la projecció als Cinemes Imperial de Wallace & Gromit: La maledicció de les verdures, entre altres. També hi haurà una sessió de Cuentos pertorbadores, una sessió de jocs de taula i un col·loqui A qui fa por la literatura popular?.

Foto portada: Fotograma de Viernes 13, un dels films que es projectaran.