Cosí fan tutte. Autor: David B.

Amics de l’Òpera inicien amb força la temporada

Aquest dimecres els Amics de l’Òpera de Sabadell han encetat una nova temporada amb gran l’èxit Cosí fan tutte, en la que es celebrarà el 35è aniversari de l’entitat.

L’òpera bufa de Wolfgang Amadeus Mozart, estrenada a Viena el mes de gener de 1790 ha estat l’opció escollida pels Amics de l’Òpera de Sabadell per donar inici a una temporada que continuarà amb Don Carlo de Verdi.

Cosí fan tutte, o bé totes fan el mateix, ha arribat al Teatre La Faràndula amb un muntatge elegant, amb una gran qualitat sonora i com és habitual amb una posada en escena molt cuidada.

Cosí fan tutte. Autor: David B.
Una escena de ‘Cosí fan tutte’, a l’escenari de la Faràndula. Autor: David B.

El muntatge trasllada a l’espectador al Nàpols del segle XVIII on dos joves oficials de l’exèrcit reial, Guglielmo i Ferrando, fan una juguesca amb un vell filòsof, Don Alonso, sobre la fidelitat de les dones, aquest és el fil en el que gira la història amb els enganys dels dos joves amb les seves respectives parelles i que acaba amb la moralina que s’ha de fer bona cara al mal temps i que ens hem de deixar guiar pel seny.

Les delicades veus de Núria Vilà i Anna Tobella interpreten a Fiordiligi i Dorabella, les joves amants de Guglielmo i Ferrando que interpreten Carles Pachón i Joan Francesc Folqué, acompanyats per la música de l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida novament per Daniel Gil de Tejada. Pau Monterde dirigeix de nou un muntatge d’alçada, amb un decorat minimalista i amb una posada en escena que cuida de tots els detalls, tant tècnics com artístics.

Representacions

Cosí fan tutte es podrà veure al teatre La Faràndula de Sabadell aquest dijous, divendres i dissabte a les 20 hores, diumenge a les 18 hores.

Foto portada: un moment del muntatge. Autor. David B.