Foto portada: l'autocine a l'aparcament de Can Deu, aquest dissabte. Autor: David B.

Així ha arrencat l’autocine dels dissabtes de juliol

Amb la pel·lícula Grease i finalment a l’aparcament del bosc de Can Deu de la carretera de Matadepera i no al barri de Gràcia, ha arrencat l’autocine de les nits de juliol a Sabadell. És la principal novetat de la programació cultural d’estiu, i també la que ha aixecat més crítiques. El cicle s’allargarà tres sessions més, on es projectaran Viernes 13 (11 de juliol), Parásitos (18 de juliol) i Vaiana per acabar el 25 de juliol. 

La capacitat de l’autocine és d’un centenar de vehicles. Les entrades són gratis i es poden reservar a través d’internet a partir del dilluns anterior a la projecció (exemple: en el cas de Viernes 13 a partir d’aquest dilluns 6 de juliol). En el cas de la primera pel·lícula, el clàssic de John Travolta i Olivia Newton-John, es van esgotar ràpidament. Però a l’hora de la veritat alguns dels que tenien entrades no van acudir i l’assistència va ser inferior al centenar de vehicles. La pel·lícula s’ha projectat en una pantalla gegant entre l’aparcament i el bosc i s’ha de seguir a través de la freqüència de l’emissora municipal Ràdio Sabadell (94.6).

Foto portada: l'autocine a l'aparcament de Can Deu, aquest dissabte. Autor: David B.
L’autocine a l’aparcament de Can Deu, aquest dissabte. Autor: David B.

D’ençà que es va presentar, la proposta va aixecar crítiques entre una quinzena d’entitats ambientalistes i lligades a la mobilitat sostenible com l’ADENC, el Bicicleta Club de Catalunya o el col·lectiu Protegim els vianants (més info: ‘17 entitats, contra l’autocine‘). En dues línies bàsiques. Primer creuen que afavoreix la mobilitat en vehicle privat lligada a la contaminació i la mala qualitat de l’aire. En segon lloc perquè creuen que exclou tothom qui no té cotxe. En aquesta línia, mitja dotzena de ciclistes van pujar fins a Can Deu a dues rodes i van seguir la pel·lícula des de l’aparcament asseguts a terra.

De la Rosa es compromet a tornar al cine a la fresca

L’autocine substitueix aquest estiu del desconfinament la proposta reeixida de cinema a la fresca impulsada per l’anterior govern municipal. En una piulada, l’actual regidor de Cultura, Carles de la Rosa (PSC), s’ha compromès a tornar a impulsar el cinema a la fresca als carrers i places de la ciutat. Si aquest any no s’ha fet, diu, és per garantir la distància física de seguretat en el context de la pandèmia.

En els darrers anys no hi ha gaire precedents d’autocines a Sabadell. Només un celebrat el dia de Cap d’any (1 de gener) de l’any 2017 a l’aparcament de terra de l’Eix Macià.

Foto portada: un moment de l’autocine, aquest dissabte. Autor: David B.