Foto portada: una imatge del muntatge 'Laika'. Autor: cedida.

Arrenca una de les temporades més trencadores de LaSala

  • Aquesta temporada s’organitzaran múltiples conferències dirigides als més petits.
  • LaSala aposta per activitats alternatives que aporten valor afegit a cada espectacle.

LaSala inaugura la 14ª temporada amb un esperit absolutament trencador. Demà les portes del Vapor Badia s’obren per fer la primera conferència.

L’objectiu d’enguany de LaSala és trencar els tòpics sobre els infants a través de 20 espectacles contemporanis, quatre conferències a càrrec d’experts i d’una trobada professional els dies 17 i 18 de novembre. Amb tot això, el teatre especialitzat en infants vol manifestar que “no tot són macarrons, sinó que els nens també s’han d’alimentar amb cultura”.

La directora Eulàlia Ribera defineix la programació d’aquesta temporada com “un projecte d’equip, molt feminista, atès que tres quartes parts del grup són dones, i amb una mirada molt reivindicativa”. La idea d’aquest canvi trencador és “seguir estirant del fil i anar més enllà, no quedar-nos només a l’espectacle, sinó preparar activitats on puguem parlar amb tots, nens inclosos, evidentment”, agrega l’adjunta de direcció Isabel Urpí.
Júlia Pla oferirà a tot el públic una conferència sobre què passa quan arriba el típic moment en què els petits de la casa demanen una mascota. Aquesta tan sols serà una de les quatre conferències per complementar les diferents representacions teatrals del programa. L’última conferència de la temporada, Ja ho faig jo sol exposarà com podem ajudar als petits a potenciar la seva autonomia i fer-se cada vegada més independents.

La temporada 2018-19 dispararà el tret de sortida aquest diumenge amb més de 12.000 alumnes inscrits. Durant la setmana, l’espai està obert als estudiants i, als caps de setmana, a les famílies. Dani i Yolanda, els protagonistes de Laika, reconeixen el potencial que requereix una obra d’aquest tipus i presumeixen de “veure que a casa nostra hi ha un projecte d’aquesta dimensió. Nosaltres viatgem per arreu i en cap lloc ens hem topat amb una cosa així d’emotiva, d’expressiva, d’immensa”. Durant aquesta temporada també els artistes duran a Sabadell un dels espectacles que els ha fet triomfar: Laika.

Tot aquest projecte rep el suport econòmic de l’Obra Social La Caixa i cultural per part de l’Ajuntament. Rafel Pérez, el representant de l’entitat bancària, afirma que “mentre estigui a les nostres mans, tindran pressupost per a molts més anys”. Altrament, la regidora de Cultura, Montse Chacon, “comparteix i entén que la cultura és l’eix principal; per tant, l’Ajuntament l’acompanyarà en tot el seu camí”.

Foto portada: una imatge del muntatge ‘Laika’. Autor: cedida.