Foto portada: una edició dels cafès científics, al bar de l'Estruch. Autor: cedida.

Arriba la cinquena edició dels Cafès Científics

El proper dimarts 21 de febrer s’iniciarà la cinquena edició d’aquestes trobades gratuïtes, organitzades per vuit entitats de la ciutat dedicades a la recerca i a la divulgació científica.

La programació dels Cafès Científics es durà a terme des del febrer fins al novembre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda al local de la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Les trobades les conduirà una persona experta en el tema, que plantejarà els dubtes que es portaran a debat.

L’objectiu principal dels Cafès Científics és oferir als ciutadans i ciutadanes la possibilitat d’intercanviar opinions sobre temes de ciència amb experts en la matèria. Segons les institucions organitzadores, l’esperit d’aquestes trobades és afavorir el debat científic dins dels reptes de la societat i dels interessos individuals dels participants.

Cafès Científics

El 21 de febrer s’obrirà el cicle amb la proposta de l’ADENC, Sota la pedra d’un riu, hi pots trobar l’arbre de la vida, amb el biòleg Cesc Múrria.

La següent proposta arribarà el 21 de març de la mà de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont amb Les grans extincions del passat, impartida pel paleontòleg Marc Furió.

El 25 d’abril La Ruda oferirà Transgènics i alimentació de la mà del doctor en biotecnologia Miquel Vallmitjana. El 23 de maig la UES proposa parlar de La transhumància a Catalunya avui, amb Albert Roig, arqueòleg i historiador. La Corporació Sanitària Parc Taulí, exposarà el tema L’abordatge de l’infart a càrrec del cardiòleg i internista Antoni M. Serà el 20 de juny.

Passat l’estiu, el 26 de setembre la Fundació Bosch i Cardellach, proposarà el tema Com es controla el món des d’un telèfon mòbil: reptes tecnològics, amb Núria Barniol, física i professora d’Enginyeria Electrònica de la UAB.  L’Agrupació Astronòmica de Sabadell parlarà sobre Els satèl·lits naturals de la mà del traductor científic i astrònom amateur Alistair Ian Spearing.

La proposta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques serà l’encarregada de tancar el cicle amb la ponència Tabaquisme i salut, a càrrec del metge de família Santiago Pérez Tortosa.

Foto portada: una edició dels cafès científics, al bar de l’Estruch. Autor: cedida. 

Comments are closed.