Algunes de les fotografies de Montse Mármol al Museu d'Art de Sabadell. Autor: R. Cañadas

‘Sexo y familia’: fotografia per trencar silencis al Museu d’Art

El Museu d’Art va presentar Sexo y familia. Sobre los silencios corrientes el passat dimecres, una exposició individual a càrrec de Montse Mármol, que serà visible fins a principis de juliol.

La mostra dóna el tret de sortida a Art/Imatge Sabadell, un seguit de projectes de recerca i de difusió amb creadors de la ciutat que tenen la imatge com a protagonista dels seus treballs. D’aquesta manera el Museu d’Art de Sabadell (MAS) pretén identificar i visibilitzar aquells fotògrafs, videocreadors o cineastes que caracteritzen l’art contemporani de Sabadell.

L’exposició de Montse Mármol es presenta com una lectura subjectiva del procès pel qual passen les dones quan decideixen ser mares i com la seva sexualitat es viu de manera dictada, imposada i artificial en la majoria dels casos. Partint de l’entrevista a diferents dones, s’explora una mateixa realitat vista des de diferents angles. A això s’ha de sumar l’experiència pròpia de l’artista, que també ha sigut mare, formant d’aquesta manera el concepte final que veiem exposat.

Una de les fotografies de l'exposició. Autor: R. Cañadas
Una de les fotografies de l’exposició. Autor: R. Cañadas

La materialització del projecte es tradueix en diferents fotografies de gran format així com alguns textos i objectes que les acompanyen. Destaca el tractament de la llum d’una manera suau, i la neutralitat del fons davant els cossos de les dones fotografiades.

A més a més, Montse Mármol prepara un llibre on també es reflexiona sobre totes les situacions visibles a l’exposició. Una reflexió col·lectiva que, de manera emocional, mostra una realitat que acostuma a ser silenciada i que troba veu a la primera planta del MAS.

Foto portada: algunes de les fotografies de Montse Mármol al Museu d’Art de Sabadell. Autor: R. Cañadas