Foto portada: estrena del muntatge al Teatre Sant Vicenç. Autor: David B.

El debat sobre la manipulació de masses arriba al Sant Vicenç

Aquest divendres el Teatre Sant Vicenç ha estrenat L’onada, de Morton Rhue, que parteix d’una història real d’un experiment d’un professor de Califòrnia. El centre creualtenc ha apostat novament per Antoni Garcia per dirigir un drama de petit format, amb pocs personatges i amb una escenografia senzilla però que compleix àmpliament amb la seva funció.

L’onada convida a l’espectador a reflexionar a partir d’un anàlisi sociològica mitjançant un experiment real succeït als anys seixanta a l’Institut de Palo Alto (Califòrnia) i que el professor d’història que ho va promoure va anomenar la tercera onada.

Partint de la pregunta per què la societat alemanya va acceptar que es produís l’holocaust?, el professor de l’institut intenta explicar als seus alumnes d’una forma experencial, creant entre els seus alumnes un moviment anomenat l’onada que exalta les formes autocràtiques com ara la disciplina, la comunitat uniforme i el seguiment d’un líder. L’evolució d’aquest experiment sobrepassarà els límits de la classe d’institut i els propòsits inicials del professor.
Miquel Serra es posa en la pell d’aquest professor, que a més d’adaptar-ne el text per al teatre dirigeix conjuntament amb Antoni Garcia el muntatge.

Representacions

L’onada es representarà al Teatre Sant Vicenç els propers 5, 11, 12, 26 i 27 de maig, els divendres i dissabtes a les 10 de la nit i el diumenge 27 de maig a les 6 de la tarda.

El llibre de la selva

Aquest muntatge compartirà escenari amb el musical dirigit per Carles Campoy, El llibre de la selva, que es va estrenar amb gran èxit la setmana passada.

Foto portada: estrena del muntatge al Teatre Sant Vicenç. Autor: David B.