Un moment de Els Pastorets. Autor: David B.

El Sant Vicenç tanca una temporada atípica de ‘Els Pastorets’

Aquest cap de setmana el Centre Sant Vicenç ha tancat les representacions del clàssic nadalenc de Josep Maria Folch i Torres, un muntatge que aquest any s’ha hagut d’adaptar a les normatives contra la Covid-19.

Els membres del Teatre Sant Vicenç han superat amb escreix el repte de pujar Els Pastorets a l’escenari amb només 20 persones i complint les mesures de seguretat anti Covid-19 imposades pel Procicat als teatres. El seu president, Jordi Cascales, ha manifestat que “estem contents d’haver pogut salvar la temporada de Els Pastorets, complint totes les normatives que ens demanava el procicat: entrades d’espectadors esglaonades i per dos accessos diferents, platea al 50 per cent i un elenc de 20 actors, els quals han hagut de fer dos personatges i alguns d’ells fins i tot tres”.

Cascales assegura que fins el dia 6 de gener “hem tingut la platea plena, al 50 per cent de capacitat, però a partir del dia 7 de gener hem notat una baixada molt important del públic en les representacions. Creiem que és degut al nou confinament municipal ja que nosaltres tenim públic de diversos municipis veïns”.

“Hi ha hagut dies que hem tingut fileres senceres de butaques buides, que tot i estar venudes, el públic no ha vingut a la funció”, apunta el president de l’entitat creualtenca..

D’altra banda, Cascales ha explicat que “ha estat complicat poder dur a terme totes les restriccions que s’han hagut de fer. A part de totes les mesures de seguretat presses amb el públic, hem hagut d’adaptar el muntatge i els actors, amb dues bombolles i amb l’ús de la mascareta. Un fet que ha complicat la feina dels actors i que ha incrementat molt el cansament dels personatges, sobre tot el d’en Lluquet i en Rovelló”. Tot i així, el president del Centre Sant Vicenç s’ha mostrat satisfet del resultat final i de la feina feta per tots els seus membres.

Properes representacions

Els membres del Teatre Sant Vicenç ja treballen en tornar a pujar a l’escenari No sé que vull ser, el muntatge que es va haver d’aturar a l’inici de la temporada, concretament el passat mes d’octubre, a causa del tancament de teatres per la Covid-19. La caputxeta vermella, que també es va trobar en la mateixa situació, es representarà de nou, alternant-se amb No sé que vull ser, sempre que les restriccions per la pandèmia ho permetin.

‘Pastorets’ anticovid al Sant Vicenç