La Cantant Calva. Autor: David B.

El teatre de l’absurd d’Eugène Ionesco, al Teatre del Sol

La Biblioteca del Teatre del Sol, acull els dissabtes i diumenges a les 20:30 hores fins el 24 de febrer, la primera obra que va escriure Eugène Ionesco i que es va estrenar al Théatre des Noctambules el maig de 1950.

La cantant calba, que encara es representa diàriament després de 60 anys al Théatre de la Huchette de París, vol ser una parodia de la quotidianitat i un atac satíric contra el model de família burgesa de la època, dins de l’anomenat teatre de l’absurd.

El muntatge presenta dos matrimonis, els Smith, interpretats per Llorenç Costa i Mª Antonia Vidal i els Martin Manu Fuster i Bruna Feliciano, on la primera parella tenen converses sense cap tipus de valor i la segona tenen un col·lapse comunicacional que arriba al punt de gairebé no saber ni qui són. A l’escenari, acompanyen a les dues parelles d’actors el capità de bombers interpretat per Xajo Gorina i la Criada de la mà de Cristina Suàrez.
L’humor, l’absurd i la inconnexió entre les diverses idees i els diferents personatges donen al mateix temps un sentit profund que s’entrellaça en la pròpia història que vol explicar Ionesco.

Arriben les Figuretes de vidre

Tenesse Williams pujarà a l’escenari de la Sala petita del Teatre del Sol amb el muntatge Figuretes de vidre el proper diumenge 3 de febrer. Figuretes de vidre o l’evocació de la soledat i l’amor perdut, és una de les seves obres més poderoses i emocionants. Amb aquest joc de records, Williams transporta a l’espectador a mons privats on els desitjos i anhels s’enfronten a la dura realitat.

Foto portada: un moment de La cantant calba. Autor: David B.