Els fusells de la senyora Carrar. Autor: David B.

‘Els fusells de la senyora Carrar’ tornen a la Quartera

La companyia sabadellenca alGalliner torna a programar després de l’èxit obtingut l’octubre de l’any passat Els fusells de la senyora Carrar, un muntatge ambientat en la Guerra Civil espanyola.

L’espai la Quartera del Casal Can Capablanca ha estrenat novament aquest divendres una adaptació impecable del dramaturg alemany Bertolt Brecht, acompanyat amb un pròleg i epíleg del periodista i exdiputat al Parlament, David Fernàndez.

Els fusells de la senyora Carrar està ambientada en la Màlaga republicana d’inicis de la Guerra Civil, en el context de la massacre de la carretera de Màlaga a Almeria, del febrer del 1937, anomenada La desbandá, on una mare, interpretada per Montse Vidal, intenta mantenir la neutralitat per salvar de forma desesperada la vida dels seus dos fills.

Els fusells de la senyora Carrar. Autor: David B.
Un moment de ‘Els fusells de la senyora Carrar’, aquest divendres. Autor: David B.

AlGalliner ha aconseguit portar a l’escenari un muntatge sobri però perfectament ambientat, amb pocs elements escènics però que recreen a la perfecció l’espai on hi viu una família més aviat pobre, del segle passat, en un ambient enrarit a causa de la guerra civil. Destacar per un costat la tasca de direcció, d’Albert González i de l’altre, la força interpretativa dels actors Montse Vidal, Santi Ricart, Marc Solé, Òscar Castellví, Pol Berch, Núria Herrero i Anna Farriol. Aquesta última juntament amb Núria Lozano, posen la banda sonora, en directe, creada per al muntatge. Una música que és present al llarg de tota l’obra i que destaca durant l’acció dels personatges. Entre els temes estriats s’hi troben el No passareu de Xavier Ribalta o A galopar de Paco Ibáñez.

Representacions

Després de la funció realitzada a principis d’aquest mes a Sant Quirze del Vallès, amb entrades exhaurides, i la bona acollida en la seva reestrena a Sabadell, Els fusells de la senyora Carrar, es podrà veure a l’espai la Quartera els propers 17, 23, 24 i 30 d’octubre i el 6 i 7 de novembre a les 22 hores.

Foto portada: Montse Vidal i Anna Farriol. Autor: David B.