OSV. Autor: David B.

Els teatres aixequen el teló a mig gas

Després de vàries setmanes amb les sales de teatre tancades, des del passat dilluns 23 d’abril podran tornar a programar els espectacles previstos. Aquest cap de setmana obriran de nou el teló els teatres municipals i d’altres, com és el cas dels teatres amateurs, es centraran en la preparació dels muntatges de cara al Nadal.

Els Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès seran els encarregats d’aixecar el teló al Teatre La Faràndula portant a escena una de les òperes de Giuseppe Verdi en versió concert. Es tracta de Macbeth, i es representarà aquest divendres 27 i el diumenge de novembre 29 a les 19 hores.

Després d’aquesta parada per la segona onada de la pandèmia, torna el teatre de text amb la reobertura aquets dissabte de La Bàscula. S’estrenarà un muntatge que degut al tancament obligatori dels teatres no es va poder estrenar el passat mes de març. El grup sabadellenc La Tatxa pujarà a l’escenari Okapi, d’Ana Diosdado, serà dissabte i diumenge.

El Teatre Principal hauria de tornar a pujar el teló aquest dissabte de la mà de la companyia Diversitat amb el muntatge No em diguis reina, una ‘road movie’ teatral que narra el viatge agitat d’una princesa que no vol ser reina. Aquest muntatge s’ha hagut de suspendre per malaltia d’un dels actors de l’elenc.

Els fusells de la senyora Carrar. Autor: David B.
Un moment de Els fusells de la senyora Carrar. Autor: David B.

La sala La Quartera ha reprogramat tres funcions de Els fusells de la senyora Carrar, pels propers dies 11 i 12 de desembre. Pel que fa al Teatre del Sol, ha decidit ajornar fins al mes de gener de 2021 les funcions que es van quedar sense poder-se dur a terme, és al cas de La trampa i Així ell va mentir al marit d’ella per centrar-se en la programació de Nadal.

Programació familiar

Pel que fa a la programació per a un públic familiar, laSala que va haver de programar un format digital del El més petit, aquest dissabte podrà oferir el darrer espectacle de la programació del Festival, el muntatge Silver Drops.

El Teatre Sant Vicenç, que va haver d’aturar les obres No se que vull ser i la Caputxeta vermella, ha decidit reprogramar de nou aquests dos títols en els mesos de gener i febrer de 2021. Els membres de l’entitat treballen per dur a l’escenari Els Pastorets, que s’estrenaran el 20 de desembre i el muntatge per les nits de Nadal, Els complets desconeguts.

Joventut de la Faràndula està a l’espera de les indicacions del Procicat per poder dur a terme el que és el buc insígnia de l’entitat, Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.

Foto portada: un dels concerts de l’OSV al Teatre La Faràndula. Autor: David B.