Un moment del muntatge. Autor: David B.

Estrena Morena torna amb ‘Una família normal’

El Fresc Festival continua la seva programació d’aquest estiu 2019. Una altra de les seves propostes de “quilòmetre zero” ha arribat aquest dissabte amb Una família normal, un text de Marta Buchaca que s’havia estrenat a la primavera a l’Estruch.

La companyia sabadellenca Estrena Morena, aquest cop sota l’encertada direcció de la jove Alba Collado, porta a escena una comèdia negra on les relacions familiars, consanguínies i de parella, són l’epicentre de tota la història. Amb l’amfiteatre a vessar, la companyia ha triomfat de ple amb aquesta proposta contemporània.

Jep Barceló, Albert González, Carles Prats i Sílvia Ricart són els quatre protagonistes d’una obra molt efectiva pel que fa al text, ja que cerca la complicitat de l’espectador retratant relacions que en major o menor mesura molts han pogut viure en els seus propis entorns, i per tant, podent-se identificar fàcilment amb algun – o potser amb més d’un- dels quatre personatges.

Albert Gonzàlez i  . Autor: David B.
Albert Gonzàlez i Sílvia Ricart . Autor: David B.

 

Els diferents punts de vista sobre un mateix acte, les contradiccions humanes i la hipocresia social que ens envolta són alguns dels matisos aportats per fer més rodó un text en aparença senzill però que no deixa ningú indiferent. Tot i que l’eix pivotal de la història és una tragèdia que marca el futur, les vides i les relacions entre el pare – Jep Barceló- i els seus fills – Albert González i Sílvia Ricart -, no és fins el final de l’obra on realment s’explica el com, el quan i el perquè va succeir tot.

Les quatre interpretacions han estat precises i encertades en tot moment, però destaca la de Sílvia Ricart pel pes dramàtic del seu personatge, que és qui porta a les esquenes el pes de la tragèdia familiar. El seu monòleg final ha estat magnífic. Una gran nit de teatre que demostra que Sabadell és una ciutat capdavantera en aquest art.

Foto portada: un moment del muntatge. Autor: David B.