Exitosa tercera edició de la Gala del teatre sabadellenc

El teatre amateur sabadellenc s’ha tornat a vestir de gala per presentar la temporada teatral de les quatre entitats que conformen la Sabadell Teatre Associació (STA), en el seu cinquè any de vida.

Per tercer any consecutiu, la STA, societat de teatre amateur constituïda per Joventut de la Faràndula, Teatre Sant Vicenç, El Ciervo Teatre i el Teatre del Sol, s’ha vestit amb les seves millors gales per presentar a la ciutat (amb entrades exhaurides als pocs minuts de sortir a taquilla, i com sempre patrocinat per l’Escola d’Idiomes FIAC ) la programació d’aquest nou curs que comença.

Una gala especial, on s’ha donat protagonisme al cinquè aniversari de l’entitat, amb aparicions estel·lars per felicitar aquesta fita. Un acte elegant i espectacular, conduit de manera impecable per Santi Ricart i Mireia Llunell, sota la direcció de Toni i Xasqui Ten, que durant dues hores ha omplert el Teatre Principal  de cançons, sketchs i convidats especials.

Si no pots veure les fotos, pots fer-ho aquí: ‘III Gala Sabadell Aixeca el Teló‘. 

L’acte s’ha obert amb un número especial conjunt creat expressament per l’ocasió del cinquè aniversari. Un tema alegre i festiu composat pels germans Ten, guionistes també de la gala,  que ha aconseguit animar el públic des del minut zero. Seguidament, actuació del Teatre del Sol que tornen a la càrrega amb Joseph, el gran èxit de la temporada passada i del Ciervo Teatre, que estrenarà Toc Toc aquest octubre.

No ha faltat la música en directe, a càrrec del saxofonista Eduard Guardiola, els vídeos de felicitació de diversos personatges il·lustres de dins i fora de la ciutat (Joan Pera, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, els regidors de l’Ajuntament de Sabadell en ple,  esportistes d’èlit i una emotiva interpretació del Happy Birthday a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès, per anomenar-ne només alguns), un sketch còmic, també conjunt, on les quatre entitats han demostrat un magnífic sentit de l’humor sabent riure de si mateixes, un emotiu breu  record al desaparegut Pere Miró, i dues actuacions molt especials: els grups de teatre de les escoles Cifuentes i Enric Cassassas que han volgut deixar palès, en nom de tots els centres de la ciutat,  que el teatre escolar és un dels pals de paller per nodrir les futures companyies. Els nens i nenes d’ambdues escoles han demostrat una excel·lent preparació i desimboltura sobre l’escenari, amb dos fragments de Peter Pan i Cosa de bojos, respectivament.

Per la seva banda, Joventut de la Faràndula i el Centre Sant Vicenç han apostat fort pels musicals: Rapunzel, obra estrenada aquesta primavera en el cas dels primers, i La botiga dels horrors, que s’estrena aquest mateix cap de setmana al centre creualtenc.

A la segona part, a banda del merescut i emotiu homenatge a Francesc Moragas, un veterà de l’escena sabadellenca, ha continuat l’espectacle amb un altre número de Joseph (Teatre del Sol), una escena d’Esperant el Tren (El Ciervo Teatre) i sengles números musicals de Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç: La Bella i la Bèstia, que s’acomiadarà de la cartellera aquesta tardor, i El Geperut de París, una ambiciosa estrena que es preveu ben exitosa.

No ha faltat tampoc l’espai dedicat a altres companyies de la ciutat que tot i no formar part de la STA, són part imprescindible del teixit cultural sabadellenc, i que en molts casos es nodreixen d’actors i actrius d’aquestes mateixes entitats.  Tot amanit amb els vídeos on cada membre de la STA ha presentat la resta de la seva programació, a banda dels números que han aparegut a la gala. Una programació molt variada, completa i eclèctica de la qual anirem informant detalladament en cada cas.
Per anomenar-ne algunes a mode de resum, el Teatre del Sol repondrà l’exquisida Luces de Bohemia  i estrenarà Figuretes de Vidre, un clàssic contemporani de Tennessee Williams. La gran estrena de la primavera  a la Joventut de la Faràndula serà El préssec gegant, de Roald Dahl.  L’obra de Nadal a la Nit serà La vie boheme, basada en el musical Rent, al seu torn inspirat a l’opera La Boheme i dirigida per Alba Collado, que s’estrena com a directora. Per la seva banda, el Ciervo proposarà  més títols contemporanis com Allò, Allò i Nits d’agost  i el Teatre Sant Vicenç durà a escena  tres estrenes més: dues comèdies (La gàbia de les boges i Estat de xoc) i un altre musical, Newsies.  I naturalment, els imprescindibles Pastorets que com cada any tant el Centre Sant Vicenç com Joventut de la Faràndula elaboren amb el màxim de mitjans tècnics i humans de cada casa.

En resum, una gala molt reeixida on s’ha notat l’enorme esforç de les quatre entitats per posar a l’abast del públic, un any més, les seves programacions , tot presentat en un ambient de companyonia i germanor que sense dubte convida a agafar les agendes i reservar les dates per no perdre’s cap proposta.

Foto portada: inici dela gala amb el número especial de celebració del cinquè aniversari. Autor: David B.