Teatre la Quartera

La poesia, protagonista en el tercer trimestre de teatre a La Quartera

Coincidint amb el Dia Mundial del Teatre s’ha presentat la programació artística del tercer trimestre de La Quartera, la sala alternativa d’arts escèniques del Casal Can Capablanca de Sabadell.

La programació d’aquest tercer trimestre comptarà amb cinc muntatges que tenen una línia ideològicament clara, amb amb contingut polític o social i en la que es donarà cabuda a companyies joves i emergents amb obres crítiques o alternatives. El feminisme tindrà un clar protagonisme on quatre dels muntatges seran interpretats exclusivament per dones.

El trimestre començarà a l’abril amb un cicle anomenat Sant Jordi a la Quartera, amb tres espectacles que tindran la modalitat de taquilla inversa. Dissabte 7 d’abril a les 21 hores es duran a terme les dues primeres propostes amb un doble recital de poesia teatralitzada, Versaleta, un espectacle de poesia i música amb Mari Carmen Rafecas, Alba Vinyes i Marina Ràfols. El seguirà el muntatge Dona-Foc, la dona que es crema, a càrrec de Les Fugitives, un projecte que té com a objectiu homenatjar la dona poeta, un espectacle rítmic i entretingut pensat tant pels amants de la poesia com pels que són més reticents a ella.

El 27 d’abril a les 9 de la nit, el muntatge Alcohols serà l’encarregat de tancar el cicle de Sant Jordi. Un espectacle de Martí Sales i Núria Martínez Vernis, dos rapsodes puntals de la poesia catalana contemporània que uneixen forces per donar vida a un espectacle sobre l’alcohol i la poesia que van estrenar l’any passat a la Sala Beckett de Barcelona.

El 4 de maig seguirà la programació de teatre amb l’obra My low cost revolution (justificaciones del porqué soy una radical de mierda, un muntatge de la Fundación Agrupación Colectiva que la tardor passada va poder veure’s a la sala alternativa de Barcelona La Vilella. Una obra que reflexiona sobre la idea de revolució en els temps actuals i la frustració generacional que suposa el fet de voler canviar el món i mai no aconseguir-ho, .amb una posada en escena agosarada i trencadora.

La programació es tancarà divendres 1 de juny a les 21:30 hores amb Vindicacions de la companyia barcelonina Trama SCCL, un espectacle en clau feminista, on les dones prenen la paraula contra el poder establert i la violència masclista.

Els organitzadors valoren de forma positiva la temporada i pretenen col·laborar més amb companyies de Sabadell i introduint una línia de programació paral·lela amb espectacle dirigits a també al públic familiar.

Foto portada: ‘My low cost revolution (justificaciones del porqué soy una radical de mierda)’. Autor: cedida.