Moment del brindis (Libiamo ne' lieti calici). Autor: David B.

‘La Traviata’ torna a l’escenari de La Faràndula

Amics de l’Òpera de Sabadell han recuperat un dels majors èxits del compositor italià Giuseppe Verdi, La Traviata, que es basa en la novel·la La damme aux camèlies d’Alexandre Dumas fill, estrenada al teatre La Fenice de Venècia el març de 1853.

La Traviata ha tornat a aixecar el teló de l’escenari del Teatre la Faràndula de Sabadell per setena vegada, amb una platea plena a vessar, fet que ja augurava un èxit de la proposta que Amics de l’Òpera de Sabadell ha estrenat aquest dimecres.

Tot i l’avís per megafonia que la soprano Maite Alberola, en el paper de Violetta, que repeteix en aquest personatge i que va fer de la darrera Mimi de La bohème, estava passant per un procés viral, no ha deixat de mostrar el seu mestratge en l’escenari, acompanyada del tenor Albert Casals interpretant a Alfredo i del baríton Luís Cansino en el paper de Giorgio. El repartiment el completen Ismael Pons, Anna Tobella, Laura Obradors, Carlos Enrique Ortiz, Joan Garcia Gomà, Pau Armengol i Juan Carlos Esteve.

La Traviata. Autor: David B.
Albert Casals i Maite Alberola, en una escena de la Traviata. Autor: David B.

En aquesta producció que s’emmarca en la 32ª edició del cicle Òpera Catalunya Amics de l’Òpera de Sabadell s’han cenyit al tall clàssic de l’obra de Verdi que contrasta amb un decorat contemporani, acompanyat d’un vestuari més aviat actual, deixant enrere l’estil de tall més clàssic d’una obra pensada en el segle XIX. El muntatge ha comptat amb la direcció escènica de Carles Ortiz i l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del seu titular Xavier Puig.

Representacions

L’aclamada obra de Verdi es representarà els propers divendres 21 i diumenge 23 de febrer al Teatre La Faràndula i seguirà la ruta per Catalunya, passant per Manresa, Viladecans, El Palau de la Música de Barcelona, Vic, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Girona i Lleida. Verdi tornarà a Sabadell amb Macbeth, que serà lencarregada de tancar la temporada d’Òpera a la ciutat. Això sí, serà a finals del mes d’abril.

Foto portada: Moment de la coneguda escena del brindis (Libiamo ne’ lieti calici). Autor: David B.