Geometria LaSala

LaSala inicia la temporada amb ‘Geometria’

El proper diumenge 6 d’octubre LaSala enceta la temporada amb l’estrena de Geometria de la companyia resident Roseland Musical. Un espectacle ple de geometria, làsers i 3D.

LaSala arrenca la programació estable amb l’objectiu de “convertir-se en centre de creació d’arts per a les famílies, no només referent a Sabadell, sinó únic a Catalunya”. La seva directora, Eulàlia Ribera ha manifestat que “cal entendre que LaSala no és únicament un espai on es fa difusió i exhibició d’espectacles, sinó que treballem com un autèntic centre de creació. Això sí, la nostra mirada sempre està focalitzada en les famílies”.

LaSala aposta per accions que ja havia desenvolupat en els darrers anys, com la formació i la producció, però vol anar més enllà. “El nou projecte de LaSala també inclou la recerca i la creació. El gran repte actual és una convocatòria pública de residències, per tal d’acompanyar i assessorar les companyies que fan aquestes creacions”.

La coreògrafa Marta Almirall, responsable de la companyia resident que estrenarà Geometria el proper diumenge ha subratllat que “cal que a Catalunya hi hagi més espais com LaSala, que cuidin els espectacles familiars i permetin que les companyies puguin treballar es espais professionals. Són un espai referent, també, per treballar amb el públic i l’entorn”.

El regidor de Cultura de l’ajuntament de Sabadell, Carles de la Rosa, ha destacat “la importància de donar la màxima visibilitat al projecte, dins i fora de Sabadell, perquè és un projecte singular i únic i que a més, evoluciona constantment. LaSala ens presenta un projecte i una temporada d’una qualitat indiscutible i ofereix una experiència per a tota la família”.

Temporada 2019-2020

Del 9 al 24 de novembre el Festival El Més petit de tots tornarà un any més a LaSala, i ja en són 15 edicions, que oferirà un parell de propostes fora de dates del festival, en concret …i les idees volen (16 de febrer) i Baboo (el 5 d’abril).

Entre els mesos de gener i juny es programarà l’estrena de Sopa de pedres de la companyia sabadellenca Engruna Teatre (19 de gener), l’espectacle Orbital de Farrés Brothers (9 de febrer), Ballant damunt la lluna del grup The Penguins – Reggae per xics que es farà el dia 1 de març al teatre La Faràndula. La companyia DA.TE tornarà  a l’equipament amb Río de luna (8 de març) i Tian Gombau representarà Sabates noves (22 de març). Les titelles de l’Estaquirot Teatre portaran L’aventura d’avorrir-se (19 d’abril). El punt final de la temporada el posarà la companyia Fastuc Teatre amb el muntatge Adeu Peter Pan.

Per als espectadors majors de 8 anys, es realitzarà Geometria, el proper diumenge, La dernière danse de Brigitte, Jojo i Camí a l’escola. La temporada inclou també quatre conferències del cicle Estirant el fil.

Foto portada: un moment del muntatge Geometria. Autor: David B.