L’Elisir d’amore. Autor: David B.

‘L’Elisir d’amore’ torna a la Faràndula  

Aquest dimecres Els Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOOS) han tornat a estrenar L’Elisir d’amore, un muntatge que l’entitat sabadellenca va portar al Teatre de la Faràndula l’any 2011.

L’estrena ha arribat en un dia amb emocions contraposades, per l’inici de la gira d’aquest muntatge i per la mort del vicepresident de Els Amics de l’Òpera de Sabadell, Xavier Gondolbeu, a qui es va dedicar la funció de L’Elisir d’amore i la resta de les set representacions que es duran a terme a Sabadell, Reus, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Viladecans i Vic.

L’Elisir d’amore de Gaetano Donizetti, estrenat a l’any 1832 al Teatre della Canobbiana, continua essent una de les obres més entranyables del repertori operístic, amb una música alegre i una teatralitat malenconiosa que mostra els seus missatges, la perseverança i la innocència que sempre triomfen.

En el muntatge estrenat aquest dimecres preserva l’essència de l’òpera amb una posada en escena lluminosa i atractiva. Entre les majestuoses veus  que hi participen, debuten com a protagonistes Núria Vilà i César Cortés (Adina i Nemorino), acompanyats de Manel Esteve que dóna vida a Belcore, Juan Carlos Esteve com a  Dulcamara o a Laura Obradors en el paper de Giannetta. En el cant coral hi participa el Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, sota la direcció de Daniel Gil de Tejada i amb la fabulosa interpretació musical de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Representacions

L’Elisir d’amore es representarà al Teatre La Faràndula el proper divendres 15 de febrer a les 20 hores i el diumenge 17 a les 18 hores.

Foto portada: un moment del muntatge. Autor: David B.