Macbeth. Autor: David B.

‘Macbeth’ reobre el teló de la Faràndula

La tragèdia de Giuseppe Verdi Macbeth ha estat l’encarregada d’alçar el teló del Teatre La Faràndula després d’aquesta segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Després de l’ajornament de Macbeth la temporada passada a causa de la pandèmia, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i els Amics de l’Òpera de Sabadell han rescatat l’òpera de traces shakespirianes de Verdi en format concert.

La versió de Macbeth en format concert, ha aconseguit la mateixa força que tindria en un muntatge operístic clàssic, gràcies als intèrprets, que han aconseguit emocionar al públic només amb les seves veus, ja que aquest format no permet treballar amb decorats, ni amb vestuari ni tampoc amb la il·luminació.

Pel que fa als papers principals d’aquesta òpera estrenada l’any 1847 al Teatre della Pergola de Florencia, hi trobem a Toni Marsol, en la pell de Macbeth i a Maribel Ortega interpretant Lady Macbeth, que tot i aquest format més encorsetat que el d’una representació habitual, no han perdut en cap moment la força dramàtica que tenen els seus respectius personatges.

Macbeth. Autor: David B.
Un moment de Macbeth a l’escenari de la Faràndula. Autor: David B.

 

El muntatge, tot i haver-se avançat l’hora d’inici a l’habitual, degut al toc de queda, ha acabat fregant l’hora límit de les 10 de la nit. Amb les entrades de l’espectacle, només els espectadpors sabadellencs, han tingut una hora de marge per poder arribar a casa malgrat el toc de queda.

Representacions

Aquest segon muntatge de la 38ena temporada d’Opera a Catalunya i el 33è Cicle d’Òpera a Catalunya tindrà una nova funció al Teatre La Faràndula de Sabadell el diumenge 29 de novembre a les 6 de la tarda.

Foto portada: Maribel Ortega i Toni Marsol, aquest divendres. Autor: David B.