Una vintena de propostes singulars ompliran el festival ‘El més petit de tots’

El festival d’arts escèniques per a espectadors entre 0 i 5 anys presentarà entre els propers 10 i 25 de novembre quinze companyies procedents de Catalunya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Noruega, Sèrbia i Suècia que oferiran creacions molt singulars dirigides al públic familiar difícils de trobar en la programació habitual de les sales.

El Festival, de creació sabadellenca, es podrà veure a 14 teatres, on es podran veure els diversos espectacles inclosos al programa. Una de les novetats d’aquesta edició serà que el Festival s’estendrà per biblioteques, fàbriques de creació i altres espais, on tindran lloc tallers familiars i activitats de formació i divulgació relacionades amb els espectacles i companyies.

Al Festival El Més Petit de Tots 2018 s’hi podran veure les produccions belgues Cache Cache (A fet i amagar) produïda pel Théâtre de la Guimbarde; Niet drummen! (A cop de tambor!) del teatre De Spiegel i la plataforma de jocs Playscapes (Paisatges de joc) creada per l’artista Cathy Bertel. També hi serà l’espectacle Tre ben (Tres cames) de la companyia danesa Aaben Dans, la dansa de Tuntu (El sentir) del Dance Theatre Auraco de Finlàndia i Lulla (Cançó de bressol) de la companyia noruega Dybwikdans. La presència internacional es completa amb la performance Wax (Cera) creada pel TJP Centre Dramatique National d’Alsace (Estrasburg, França) i el Garden of spirited minds (El jardí de les ments despertes), una proposta creada i dissenyada per l’artista serbo-sueca Dalija Acin, que experimenta amb el temps sense marcar els límits de l’espectacle permetent que el públic entri o surti quan ho desitgi.
Pel que fa als espectacles produïts a Catalunya, el Festival comptarà amb el muntatge musical Hits de Pistatxo Produccions; Jungla, un viatge per un ecosistema molt especial de la Companyia Big Bouncers; Loo produït per Pontien Pie i el Festival Més Petit de Tots i Little night, que ofereix als més petits una experiència interactiva de la mà d’Imaginart. Tanquen les propostes catalanes els simpàtics Hippos de Zum-Zum Teatre i Quim Bigas; la Puck Cinema Caravana i la colla castellera Xics del Xurrac de la companyia d’arts de carrer Tombs Creatius que visitaran el pati de l’Estruch de Sabadell, igual que Blink Flash Casalarva, unas instal·lació sensorial interactiva de l’Associació Blink Flash.

Foto portada: un dels espectacles del Festival. Autor: Cedida.