Les Dames del Crim en la tercera edició de 'Sabadell Negre' a la Llar del Llibre

Balanç positiu de la tercera edició del festival Sabadell Negre

Enguany s’ha celebrat la tercera edició del festival Sabadell Negre organitzat per les Dames del Crim a la Llar del Llibre, entre els dies 13 i 17 d’octubre. Les Dames fan un balanç positiu d’aquesta setmana negre, ja que s’han omplert totes la taules amb molt d’èxit. 

La III edició  del festival Sabadell Negre organitzat per les dames Crim, Lídia Urrútia i Rosa Maria Arner, ha tingut un format diferent a causa de les restriccions de la pandèmia, les dues edicions anteriors tenien una durada de dos dies, però, enguany s’ha celebrat des del 13 fins al 17 d’octubre. Cada dia s’ha realitzat una taula, d’aquesta manera s’ha pogut garantir una higiene i seguretat en l’espai de la Llar del Llibre.

“Les taules s’han pogut fer totes, encara que algunes hem optat per realitzar-les de manera virtual; tot i això, les taules realitzades en línia van ser molt àgils. Amb aquest aspecte el festival s’ha tirat endavant amb totes les limitacions que hi havia”, assegura Arner.

Les Dames del Crim no volien deixar un forat a l’agenda cultural, volien tirar endavant el festival sí o sí:

“No podíem deixar de fer-lo, el que pretenem és consolidar-ho dins del calendari cultural de la ciutat. Ens s’havia molt greu suspendre aquesta edició per culpa de la Covid-19, per això ho teníem preparat per no suspendre-ho: calia buscar la manera tecnològica per fer-ho en els pitjors dels casos, manté la dama del crim”.

Així mateix, les Dames del Crim valoren molt positivament el Festival Sabadell Negre. Arner apunta que per primera vegada les Dames del crim van poder gaudir del festival des de platea.

“Totes les taules eren molt interessants, pensàvem que les que no eren tan conegudes podrien passar desapercebudes, però no ha estat així”.

El fet que s’hagi realitzat una taula diària ha facilitat tenir gairebé una setmana d’activitats, cosa que els altres anys anaven amb el temps més limitat i quadrat. Les Dames del Crim volen titllar com a curiosa la taula de Casablanca, ja que afirmen la ponència d’Albert Beorlegui estava molt ben preparada. Per últim, destaquen la taula del divendres 17 d’octubre conduïda per Alexi Ravero, un escriptor “molt negre”, segons Rosa, “el padrí del nostre festival” i el ponent Andreu Martin, la taula del qual va estar patrocinada pel ministeri de Cultura.

Foto portada: una de les activitats. Foto: @lallardelllibre via Twitter.