Belles Arts

Belles Arts inaugura tres noves exposicions

Aquesta setmana l’Acadèmia de Belles Arts ha inaugurat dues exposicions de Ramon Vilà i Natàlia Giné i una tercera d’Elisabet Gutiérrez, que s’estrenarà el divendres 13 de novembre.

Des d’aquest dimarts la primera planta de Belles Arts acull De Persones i Personatges, de l’artista sabadellenc Ramon Vilà. Una recopilació de pintures que mostren la vessant humanística de la seva professió i el seu interès pel tracte amb els altres. Les obres que exposa Vilà mostren la gran complexitat de les persones, tot sovint  emmascarada per la narrativa comunicativa i les capes vitals que van recobrint-les amb el pas del temps, que fins i tot dificulta que es pugui reconèixer.

Ramon Vilà Belles Arts
Ramon Vilà davant d’algunes de les obres exposades. Autor: Dihör.

A la sala número dos s’hi troba l’exposició Ordenar l’Espai, de Natàlia Giné. L’artista busca amb aquesta mostra provocar nous punts de vista sobre la realitat, que a la vegada plantegin qüestions que vagin finalment més enllà de la pròpia artista, fent reflexionar també l’espectador. Mesurar el temps, el pes o l’espai; recórrer, moure o traslladar, així com altres accions que porta a terme Giné en l’obra, són en realitat estratègies que utilitza per intentar ordenar la realitat.

El proper divendres s’inaugurarà la Sèrie orgànic d’Elisabet Gutiérrez, una sèrie d’il·lustracions del poemari amb títol Os traigo el ombligo con nudo deshecho de la Yolanda Gutiérrez, germana de l’artista. Aquesta és una nova experiència per les germanes Gutiérrez, ja que és la primera vegada que treballen juntes.

Foto portada: Obra de Natàlia Giné exposada a Belles Arts. Autor: Dihör.