Josep Maria Benaul. Autor: M. Tornel

Benaul, nou director de la Bosch i Cardellach, proposa obrir l’entitat a altres col·lectius

L’historiador Josep Maria Benaul ha estat escollit director de la Fundació Bosch i Cardellach per una majoria àmplia, amb 49 vots a favor dels 55 assistents al plenari de la fundació. “Jo mateix em vaig votar en blanc”, assegura, i afegeix que aquest resultat demostra que l’entitat els dona “un suport molt majoritari”. Entre d’altres propostes, Benaul vol engegar estudis socioeconòmics per ajudar a enfocar millor les futures accions municipals, i convertir l’organització en un ens més obert a la ciutadania. 

Benaul explica que durant el seu mandat tenen previst mantenir-se fidel al programa que van presentar a al públic i a l’entitat, i que està basat en propostes de canvi i, sobretot, d’obertura a la població. En aquest sentit, l’historiador assegura que estan oberts a que la gent pugui participar-hi. A més, assegura que volen ampliar el territori en el que actuen, i que la fundació “no actuï només en el que ha estat el seu marc tradicional, el centre de la ciutat, sinó que no tingui inconvenients en anar a altres barris de Sabadell”, explica Benaul, que també té en ment propostes de gènere.

“Obrir-nos a col·lectius vers els quals l’entitat n’és deficitària: dones i joves. Si les dones són la meitat de la societat, a l’entitat també han de ser la meitat”, sentencia.

Respecte les activitats de la fundació, Benaul assegura que respectaran les seves dues línies d’acció tradicionals, i fins i tot potenciar-les. D’una banda, s’enfocaran en un necessari coneixement de Sabadell, tant del passat com del present i futur. L’historiador també diu que ampliaran la seva intervenció en debats sobre temes de ciutat. En aquest sentit, presenta una proposta que volen dur a terme juntament amb altres entitats i l’Ajuntament.

“Cal intentar analitzar la realitat socioeconòmica de Sabadell actual. Intentar detectar els problemes de manera rigorosa a través d’estudis, de les dades demogràfiques que té l’Ajuntament, les dades fiscals, en col·laboració amb les universitats. Intentar convertir Sabadell en una mena de laboratori d’anàlisi social, perquè això ens interessa a tots”, explica Benaul.

A partir d’aquest estudi científic, Benaul vol aportar informació perquè l’Ajuntament pugui actuar i que la ciutadania estigui informada.

Foto portada: Josep Maria Benaul. Autor: M. Tornel