Lleó Sabadell

Campanya de micromecenatge per finançar una nova figura a Sabadell, el Lleó

L’entitat Associació d’Amics Encultura’t de Sabadell decideix crear una figura nova per a la ciutat, El Lleó. Degut a que Sabadell no té Lleó ni figures denominades solemnes o de protocol, l’objectiu del projecte és crear un verkami per fer possible la inclusió d’aquesta figura de caràcter popular i protocol·lària.

Un grup d’amics a mitjans del 2019 va crear l’entitat amb la voluntat que la cultura popular i tradicional catalana continuï creixent. Arrel de la bona experiència viscuda organitzant la festa Encultura’t 2019, l’entitat fa un pas endavant en la promoció de la cultura popular i decideix crear una figura nova per la ciutat de Sabadell, El Lleó. La seva creació implica disseny, vestimenta, música, ball i festa de presentació.

L’entitat ha triat la figura del Lleó pel seu simbolisme i pels atributs que al llarg dels segles se li ha donat a aquest element. Aquesta figura representa la força terrenal, el poder i l’autoritat, com el rei dels animals terrestres. El Lleó encara està en procés de construcció al Taller el Drac Petit de Terrassa.

Les aportacions que es facin al projecte serviran per ajudar a finançar la construcció de la figura del Lleó de Sabadell, el vestuari dels seus portadors, la creació de la música del ball del Lleó així com despeses de la festa de Rebuda i Estrena del Lleó de Sabadell del dia 9 de maig.

Què és Verkami?

Verkami és una plataforma de crowdfunding o micromecenatge. Pels creadors, ofereix una alternativa per a finançar els seus projectes amb la suma d’aportacions individuals. Per a aquells usuaris que fan les aportacions és l’oportunitat d’aconseguir a canvi productes i experiències úniques relacionades amb els projectes.

A verkami doncs, creadors independents, emprenedors, promotors culturals i associacions, hi trobaran una manera de finançar total o parcialment els seus projectes amb l’ajuda i complicitat del seu públic i la seva comunitat. L’objectiu de la plataforma és promoure tota acció creativa, vingui d’on vingui i sense distincions.

El dissabte 9 de maig i dins la festa de presentació del Lleó es farà entrega de les recompenses exclusives als mecenes, on tots aquells que no hi puguin assistir, l’entitat es posarà en contacte amb ells per fer-los arribar les recompenses. Per a més informació sobre el projecte podeu consultar-ho aquí.

Foto portada: Escultura en fang del Lleó. Autor: cedida.