Foto portada: a l'esquerra, el cartell que ha estat retirat. A la dreta, el cartell que il·lustrarà el programa de la Festa Major.

Canvien el cartell de Festa Major perquè no respectava els drets de propietat intel·lectual

L’obra guanyadora del concurs del cartell de Festa Major no respecta els drets de propietat intel·lectual. Vist que la seva autora no ha pogut acreditar tenir els drets necessaris, el jurat el concurs ha decidit canviar el cartell que obrirà el programa de la Festa Major d’enguany.

El concurs del cartell té un premi de 600 euros per l’obra guanyadora i de 150 euros per a cada un dels dos accèssits. A més, l’obra guanyadora té un gran protagonisme, ja que és la portada del programa de la Festa Major que arriba a tots els domicilis i a la resta d’imatges que en fa l’Ajuntament al voltant de la festa gran.

Aquest any però, un cop presentat el cartell fa menys de 10 dies, cal canviar-lo. El motiu: l’autora de l’obra guanyadora, que es basava en un seguit de cadires amuntegades sobre un fons groc, no ha acreditat que disposi de la llicència del titular dels drets d’explotació per difondre la fotografia inclosa. Sent així, el jurat del concurs prefereix canviar el cartell de Festa Major, cap a l’elaborat per l’alumne de l’Escola Illa Héctor Casanovas, qui sí té permisos per utilitzar la tipografia inclosa en la proposta, segons explica el consistori.

El jurat

El premi està convocat per l’empresa Transports Urbans Sabadell (TUS). El jurat està format per representants de l’Ajuntament, de la TUS, de l’Escola Illa, de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), una dissenyadora i dues persones que han participat en el procés participatiu per repensar la festa a la ciutat.

Foto portada: a l’esquerra, el cartell que ha estat retirat. A la dreta, el cartell que il·lustrarà el programa de la Festa Major.