Foto portada: comparsa sobre el món Aladí. Autor: David B.

La victòria de l’univers Aladí

  • Una participada comparsa que evoca de forma clàssica l’univers Aladí guanya el millor premi del Carnaval 2020. 
  • GrisDance (Montcada) s’imposa de nou després de guanyar l’any passat amb El gran showman. 

L’evocació de l’univers Aladí ha estat la gran triomfadora de la rua de Carnaval de Sabadell aquest any. La proposta de Gris Dance, de Montcada i Reixac, ha estat escollida com a millor comparsa amb carrossa. El premi millor dotat del carnaval, amb 1.000 euros (més un pernil). El primer premi per a comparsa (sense carrossa) ha estat pel Club Natació Sabadell, amb una comparsa ben plena de dracs vermells. 

Milers de persones han sortit als carrers per seguir la rua de Carnval un any més. Cap a les nou del vespre finalment s’han conegut els guanyadors. El principal premi és el de millor carrossa amb comparsa. Són els millors dotats econòmicament.

  • El primer premi de carrossa més comparsa ha estat per l’Associació Territori Cultural Gris Dance de Montcada i Reixac amb Primcipiali, una evocació clàssic de l’univers Aladí de Disney, amb moltes desenes de persones i diverses estances que ha meravellat el públic. Mil euros i un pernill per ells. Atenció perquè és el segon any que venen a Sabadell, i el segon any que s’enduen el premi gros.
  • El segon premi ha estat per un clàssic del Carnaval: l’Associació de Veïns de la Plana del Pintor, amb The music world. També molt participada i amb gran ritme a la carrossa. Van sortir també dissabte a Ca n’Oriac. 700 euros més un pernil. L’any passat van ser tercers.
  • El tercer premi en carrossa més comparsa ha estat per l’Associació Cultural Escènica Jyms, també de Montcada. Bo i Tata, la serp del Joc. Una comparsa amb missatge ambientalista, i record als incendis al pulmó del món, l’Amazònia. 400 euros més pernil. L’any passat van ser segons.

En quant als premis de comparsa (sense carrossa), el primer premi ha estat per al Club Natació Sabadell, amb La cova dels dracs. 500 euros per ells més un pernil. El segon premi ha estat per una altra entitat esportiva sabadellenca, el Grup Falcons Sabadell, amb Falcons tira la canya. 400 euros i un pernil pel Falcons.

Premis especials

En un altre ordre de coses, el jurat ha atorgat diversos premis. Siempre es primavera, de l’AA.VV Torrent del Capellà ha guanyat el premi al millor vestuari. L’Associació de Famílies de l’escola Taula Rodona de Sant Quirze ha guanyat el premi a l’escenografia amb Què passarà en la taula rodona. El premi a la millor coreografia ha estat per Al Compàs, de Terrassa, amb Ballet Tropicano. Tres premis especials més: El más brillante per als Espartanos de Polinyà amb La culpa fue del cha cha cha; De película per a La Gralla per Piratas en la isla de la locura; i Poca soltes Sabadell per a l’Associació Gent de Torre-romeu per a Circ fantàstic. 200 euros per a cada guardonat amb un premi especial.

Foto portada: la carrossa amb comparsa sobre el món Aladí. Autor: David B.