Orquestra d'Acordions de Sabadell. Autor: cedida.

‘De París a Buenos Aires’: la cançó francesa i el tango es citen als Jardinets

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

L’Orquestra d’Acordions de Sabadell oferirà el primer concert del Fresc Festival dilluns 26 de juny. El recital s’anomena De París a Buenos Aires i és un viatge sonor entre les dues ciutats, amb més d’una dotzena d’artistes sobre l’escenari de l’Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura.

El concert comptarà amb dues cantants convidades, la mezzosoprano catalana Marta Valero i la cantant argentina Sandra Rehder, especialitzada en tangos. Acompanyades pels músics de l’Orquestra d’Acordions de Sabadell, les artistes interpretaran diferents temes de la cançó francesa i tangos amb els arranjaments del director de l’orquestra, Miquel Àngel Maestro.

A mitjans del s. XX, mentre a Buenos Aires es ballava i es feia tango de Gardel i Santos Discépolo, a França era el moment de la cançó francesa d’Edith Piaf. És bonic i divertit, perquè són dos estils diferents però que es feien a la mateixa època; i són dos estils molt adients per tocar amb l’acordió”, assegura Maestro a iSabadell.

El director de l’orquestra creu que el repertori escollit “és molt conegut”, i està format per cançons com La foule, de Piaf; Les fulles mortes, de Jacques Prévert i Joseph Kosma; a més a més de El choclo d’Angel Villoldo o Volver de Carlos Gardel entre una quinzena més de peces.

La durada del concert és de 90 minuts, que es dividiran en dues parts i un descans. Aquest és el concert extraordinari del XVIIè Festival Internacional de Música de Sabadell, organitzat per les Joventuts Musicals de Sabadell del 16 de juny al 25 de juliol.

FITXA TÈCNICA

Nom: De París a Buenos Aires.
Companyia: Orquestra d’Acordions de Sabadell.
Gènere: Música.
Data: 26 de juny del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 20 euros. Socis de Joventuts Musicals de Sabadell: 10 euros.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: l’Orquestra d’Acordions de Sabadell. Autor: cedida.