Don Carlo. Autor: David B.

El ‘30 nits’ començarà amb òpera a la fresca

L’agenda cultural de l’estiu, ’30 nits i més’…, arrencarà aquest dissabte a la plaça de la Creu Alta amb la retransmissió de l’òpera Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona en directe pel Canal 33 de Televisió de Catalunya.

Amb òpera arrencaran el centenar de propostes d’estiu, entre les que s’inclouen les propostes de la segona edició del festival Fresc Festival, que organitzen diverses entitats culturals, i que es duran a terme entre mitjans de juny i finals d’agost, tant a l’aire lliure com en equipaments teatrals.

El Museu del Gas repeteix un cop més una activitat que cada edició té més èxit d’espectadors: els capvespres de dramatúrgia a la terrassa, els dimecres de juliol i agost. I també acollirà dos concerts del club Embassa’t, el 5 i el 12 de juliol. L’Acadèmia de Belles Arts oferirà una exposició dels tallers d’art i l’obra de teatre A porta tancada, de Jean Paul Sastre. I el Teatre del Sol presentarà el musical Dia i nit, de la companyia Per a Tu.
La Destil·leria Espectacles mantindrà les tradicionals trobades de quiz sobre temes de cultura. El teatre El Ciervo oferirà els monòlegs Ofertas de verano, i l’Alternativa Teatre Transpotting. D’altra banda, l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell torna a programar una de les seves produccions més exitoses de la temporada, en aquest cas serà Don Carlo, de Giuseppe Verdi, a la plaça de la Creu Alta, el 6 de juliol. La Capella de Can Gambús programarà diversos concerts i projeccions de cinema a la fresca com ara la projecció de la darrera producció de Disney, Coco, el 12 de juliol, o Lalaland, el 23 d’agost.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, assegura que “un any més aquesta programació és possible gràcies a la suma de diferents sensibilitats i esforços, tant d’entitats i associacions, com de l’Ajuntament i d’ens privats”.

Programa complet: 30 Nits i més….

Foto portada: el muntatge Don Carlo de l’Associació Amics de l’Òpera. Autor: David B.