Impulsors i patrocinadors del 30 nits

El ’30 nits’ més auster de la història

  • El pressupost del 30 nits passa de 72.000 a 40.000 euros en un any. L’any 2008 era de 200.000 euros.

  • Es volen suplir les retallades amb més implicació de les entitats que mai.

El Festival 30 nits comença a rodar un any més. Ho farà en condicions de màxima ajust d’inversió però també de més col·laboració que en les edicions anteriors. S’han acabat els grans desplegaments i ha arribat l’hora d’apostar simplement per un festival cultural ampli, variat, unitari de la màxima qualitat possible.

Bona part de les entitats col·laboradores del 30 nits han assenyalat en la seva presentació que és l’edició més complicada, tot i que algunes, com l’Àgora de Sol i Padrís, que s’estrena, o l’artista visual Werens han posat de manifest que les retallades no els afecten perquè mai han rebut un ral.

Malgrat tot, però, el número d’activitats supera la quarantena, més o menys com l’any passat, i la proporció entre activitats gratuïtes i de pagament és similar, segons el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Carles Sánchez. El pressupost ha baixat, de 72.000 l’any passat a 40.000 aquest any. Molt lluny dels 200.000 euros de l’any 2008, amb aquells grans espectacles gratuïts amb l’escenari sobre el llac del parc de Cataluya.

L’Àgora de Sol i Padrís,  el Casal Cubà, l’artista visual Werens i el pub irlandès The Wild Geese enceten la seva col·laboració amb el Festival, mentre que es manté la col·laboració amb Joventuts Musicals de Sabadell, l’Obra Social d’Unnim, l’Aliance Française o Sabadell Sona. Precisament, un dels plats forts de l’oferta és el Festival Embassa’t, el 7 de juliol, a la Bassa de Sant Oleguer.

Inauguració al Teatre La Faràndula

La inauguració del 30 nits serà el proper dijous 28 de juny al Teatre La Faràndula. El concert d’Andrea Motis i Juan Chamorro donarà el tret de sortida al mes d’activitats culturals. Hi haurà un reportori de swing, bossa nova i estàndarts.

Durant el proper mes, hi haurà activitats musicals, teatre, circ, literatura, activitats familiars, cinema i dansa. Una quinzena són gratuïtes, com el cinema al casal Pere Quart, els dos espectacles de circ, o algunes actuacions musicals. La resta són de pagament, oscil·lant entre els tres euros d’algunes activitats musicals, els 10 euros amb consumició del teatre a l’Àgora o els entre 20 i 25 euros per les més de sis hores de música a l’Embassa’t.

Principals dates i esdeveniments

Tot i que des d‘iSabadell anirem parlant de l’oferta cultural més àmpliament, les principals dates del 30 nits, sense ànim d’exhaustivitat, són:

· 28 de juny: inauguració amb el concert d’Andrea Motis i Joan Chamorro. A les 22 hores.
· 5, 6, 12 i 13 de juliol: segon concurs de músics ‘The Wild Geese’. 22.30 hores.
· 7 de juliol: Embassa’t. Festival Independent de Música del Vallès. A partir de les 18 hores.
· 9 de juliol: Dies de Dansa. Plaça del Doctor Robert. A les 19.30 hores.
· 14 i 15 de juliol: Walls Talk. Festival Internacional d’StreetArt. De 10 a 21 hores.
· 14 de juliol: Duquende, Chicuelo i Isaac Vigueras. A les 22 hores.
· 22 de juliol: La Banda Dansa. Banda de Música de Sabadell. A les 19.30 hores.

Podeu trobar el programa complet del Festival 30 Nits a la pàgina web de l’ajuntament de Sabadell.