Josep Maria Serracant

El compositor Josep Maria Serracant rebrà la Batuta d’honor de Joventuts Musicals

Joventuts Musicals lliurarà a Josep Maria Serracant la cinquena Batuta d’Honor. Aquest reconeixement es va instaurar al complir-se el 50è aniversari de l’entitat a l’any 2006.

Amb aquest guardó Joventuts Musicals vol reconèixer el gran treball de recerca, d’arxiu, difusió i composició de música per a cobla realitzada per Serracant. El compositor a més és membre de l’entitat i encarregat de la programació de música de cobla, organitzant any rere any els concerts de música per a cobla del Festival d’estiu. Serracant també forma part de la sabadellenca Associació de Músics per a la Cobla, que recupera part del patrimoni cultural català, a través de la recuperació de les partitures i en realitza difusió.

La presidenta de Joventuts Musicals, Joana Soler, assegura que el lliurament de la batuta d’honor “serà un moment molt especial”. Soler ha destacat que “estan molt orgullosos de l’obra que Serracant va composar pel 50è aniversari de Joventuts Musicals”.

Les quatre darreres Batutes d’honor

Els premis, que es van instaurar a l’any 2006, a la primera edició van reconèixer a un dels directors més ben considerats del panorama actual, el director d’orquestra i compositor, Antoni Ros Marbà. En la segona edició es va premiar a l’antiga Caixa Sabadell, per a l’estreta vinculació amb l’entitat. L’actual director de l’Orfeó Català del Palau de la Música, Josep Vila i Casañas, va ser el tercer en rebre el guardó. En la darrera edició, la Batuta d’honor va recaure en el músic i compositor sabadellenc Benet Casablancas per la seva creació i trajectòria personal molt vinculada a Joventuts Musicals.

El guardó de la Batuta d’honor es lliurarà a l’Hotel Urpí, el proper 7 de novembre, en un acte on també es reconeixeran als socis que porten 50 anys al costat de Joventuts Musicals.

Foto portada: Josep Maria Serracant en una imatge d’arxiu. Autor: Cedida.