El festival ‘El més petit de tots’ s’estrena dissabte amb una gran festa

La plaça Doctor Robert acollirà aquest dissabte una gran festa oberta a tothom per inaugurar la 13ena edició del Festival que compta amb una programació “rabiosament contemporània” que pretén apropar les arts escèniques als infants de 0 a 5 anys.

El més petit de tots arrencarà dissabte al matí amb Terra de gegants, un espai de descoberta on els més menuts podran entrar en contacte amb diferents textures i que ja va poder-se veure durant les festes de la Mercè de Barcelona o a la Fira Mediterrània de Manresa.

Serà un dels espectacles de la jornada inaugural que es farà a Sabadell, a l’aire lliure a la plaça Doctor Robert, és a dir que hem aconseguit que un cop més l’essència del festival es quedi a la ciutat que va veure’l néixer”, ha explicat la directora del festival, Eulàlia Ribera.

Ribera ha afegit que en aquest marc també es presentarà El secret de la nanna un camió que conté contes i on els petits podran escoltar històries ben particulars.

Montserrat Chaco i Eulàlia Ribera. Autor: David B.
La regidora de Cultura, Montserrat Chacon i Eulàlia Ribera. Autor: David B.

El festival oferirà diversos muntatges teatrals provinents de Brasil, Portugal, Japó, Dinamarca, Holanda i França, així com una mostra de les darreres novetats de casa nostra. Les propostes es podran veure de l’11 al 26 de novembre a Sabadell i a una desena de ciutats de tot Catalunya (més info: ‘El festival ’El més petit de tots’ començarà amb una festa al carrer‘).

Trobada internacional

El més petit de tots arriba a la seva 13ena edició començant a esdevenir un referent en el mapa europeu de certàmens adreçats al públic infantil. Per això els propers 17, 18 i 19 de novembre es durà a terme la celebració de la trobada internacional, que es va iniciar l’any passat i que aquest any es farà a l’Estruch i hi participaran un total de 45 programadors, 23 dels quals internacionals, arribats d’Anglaterra, Dinamarca, Itàlia, França, Canadà o Egipte, que reflexionaran sobre cap on han d’anar les arts escèniques adreçades a aquest públic tan jove. En aquestes sessions també hi participaran 45 mestres d’escoles bressol.

Ha estat una sorpresa, un autèntic regal que directors d’altres festivals d’Europa hagin mostrat interès pel nostre i hagin volgut venir, l’any passat la trobada va comptar amb una desena de programadors i aquest any hem superat totes les expectatives, això és perquè el festival està començant a ser un referent”, ha apuntat Ribera.

El festival tornarà a programar diversos tallers, conferències i altres activitats en diverses. Els organitzadors preveuen que  més de 10.000 espectadors, entre escoles i públic infantil i familiar participin en la tretzena edició de El més petit de tots que recorrerà les ciutats de Sabadell, Barcelona, Granollers, Tarragona, Lleida, Igualada, Sant Cugat del Vallès, Tordera, Olot, Viladecans i Benicàssim.

Foto portada: muntatge ‘Terra de gegants’. Autor: Cedida.