El-final-de-la-era-Bustos

El llibre sabadellenc per Sant Jordi: ‘El final de la era Bustos’

  • El diari iSabadell publica “la crònica d’urgència del cas Mercuri”, complementat amb els reptes de fons de Sabadell.

  • El llibre està escrit pels periodistes Antonio Santamaría i Jordi de Arriba. El pròleg és de Xavier Vinader.

Els periodistes sabadellencs Antonio Santamaria i Jordi de Arriba publiquen aquest mes d’abril el volum El final de la era Bustos. Sabadell más allà del caso Mercurio. Un recull d’articles ampliat del diari digital iSabadell amb dues parts: el cas Mercuri i els reptes de futur que afronta Sabadell.

Un volum que es converteix en la crònica del cas Mercuri des del seu esclat, el 27 de novembre de 2012, fins la dimissió de l’alcalde de la ciutat, Manuel Bustos, el 21 de febrer de 2013, enmig d’una greu crisi política. El cas Mercuri marca un abans i un després a la ciutat i acaba amb l’etapa liderada pel socialista Manuel Bustos.

Però el llibre, basat en un recull d’articles ampliat del diari digital iSabadell també apunta els reptes de futur que afronta la ciutat de Sabadell i detalla, com fa Antonio Santamaria cada diumenge a la secció ‘L’estat de la ciutat‘, la difícil conjuntura econòmica, social, política i moral de la societat sabadellenca. La pobresa, la immigració, la degradació del Centre històric de la ciutat, els moviments econòmics, el tractament de la memòria històrica… contextualitzen el rerefons d’un volum que busca respostes a la pregunta: “Com serà Sabadell després del cas Mercuri?”

El periodista d’investigació Xavier Vinader, Medalla de Sabadell al mèrit periodístic, ha prologat el volum.

El llibre que acaben d’obrir és un instant book escrit, al peu del forn on es couen les notícies, per dos periodistes que han seguit els esdeveniments com ho fan sempre els reporters d’ofici, des de la primera fila”, assegura en el seu pròleg.

Aquest dijous comença la ronda de presentacions

Els autors de El final de la era Bustos presentaran el volum en diferents actes a la ciutat de Sabadell, i també a Barcelona.

·11 d’abril: Els autors presentaran el volum a la sala d’actes del casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69). L’acte, convocat i organitzat per la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, serà a les 19.30 hores.

·16 d’abril a les 12 hores, Antonio Santamaria i Jordi de Arriba, acompanyats pel periodista Xavier Vinader, presentaran el volum en roda de premsa per als mitjans de comunicació a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, principal, de Barcelona).

· 17 d’abril a les 19.30 hores., els autors presentaran el volum a l’Espai Àgora de Sabadell, ubicat al centre cívic de Sant Oleguer (carrer Sol i Padrís, 93).

Sobre els autors de El final de la era Bustos

Antonio Santamaria (Melilla, 1959) és periodista, assagista i escriptor. Col·labora en diferents mitjans de comunicació locals i nacionals, com Diari de Sabadell, El viejo Topo o Temas para el debate. Ha publicat diversos volums com Els orígens de Convergència Democràtica a Catalunya o Pi i Margall. Federalismo y República.

Jordi de Arriba (Sabadell, 1982) ha impulsat la creació del diari digital iSabadell. És llicenciat en Periodisme per la UAB, postgraduat en periodisme i va guanyar l’any 2005 el premi Ramon Barnils en periodisme d’investigació. El final de la era Bustos és el seu primer llibre publicat.

Si voleu adquirir el volum…

Si voleu adquirir El final de la era Bustos, podeu consultar l’apartat que enllacem a continuació: ‘Si vols comprar El final de la era Bustos.

Foto portada: Santamaría, la portada del llibre, i De Arriba, en tres imatges.