Sabadell Obert 14/15

El Museu d’Art inaugura la mostra ‘Sabadell Obert 14/15’

Des del dimecres 17 de juny i fins el 12 de juliol, el Museu d’Art de la ciutat  (C. del Dr. Puig, 16) acull la Mostra Sabadell Obert 14/15.

A la inauguració han assistit la directora del Museu d’Art Engràcia Torrella, el curador de la NauEstruch Marc Vives, l’alcalde de Sabadell Juli Fernàndez i els artistes exposats (a excepció d’Antonio Da Veiga Rocha, absent de l’acte), que han explicat la filosofia de la Mostra: “hem escollit els treballs per criteris de qualitat, no de temàtica, i per això no hi ha un fil conductor que els enllaci”,  ha assenyalat Vives. L’alcalde ha destacat la implicació de Sabadell amb l’art i la cultura i ha animat els joves creadors a continuar treballant-hi, i al seu torn aquests han resumit què representa cadascun dels treballs exposats.

El visitant es trobarà primerament amb Pedala la Vida un treball de Gemma Gelabert fruit dels seus viatges en bicicleta arreu d’Europa durant un període de més d’un any. La bicicleta, explica Gelabert, s’integra amb la persona, que no és un mer passatger que es trasllada del punt A al punt B , sinó que és el  motor del propi vehicle.  Amb les experiències viscudes l’artista crea uns “Quaderns de viatge” diferents als habituals, on plasma vivències i sensacions.

Sabadell Obert 14/15
Exposició Sabadell Obert 14/15. Autor: David B.

Seguidament, els Treballs Recents del pintor Genís de Diego. Partint de material fotogràfic i periodístic, presenta uns quadres que busquen generar imatges que qüestionin “el pensament únic i la tendència a no ser capaços de posicionar­-nos dins la realitat que ens envolta”.

Per la seva banda, la fotògrafa i pintora sevillana Zisis (nom artístic d’Isabel Carmona Burgos) presenta Conectados un treball que superposa diferents imatges de diverses persones per crear una fusió de rostres que evolucionen sota la mirada de l’espectador. L’artista vol així reflexionar sobre la fisonomia com a “primera porta de relació amb els altres que ens presenta, ens defineix i ens permet reconèixer als altres”. Circus Magna de Pablo Sánchez és el resultat de fotografiar diverses companyies de circ (Sue et Giu, Endika Salazar i Dulce Duca) que han passat per l’Estruch, amb l’objectiu de mostrar un circ modern, actual, allunyat dels “circs tradicionals de feres i animals”.

Finalment, The Black Abyss d’Antonio da Veiga Rocha, és una representació artística del fons del mar, amb predomini total del color negre i formes curvilínies i abstractes. El fons del mar representa el naixement de la vida, l’origen de tot, però és també alhora el cementiri final de moltes persones que moren al mar intentant arribar a les costes europees. En paraules de Marc Vives, “L’ Abisme Negre és una reflexió i una dedicatòria als milions de persones que van perdre la vida al mar en situacions violentes i involuntàries, i als que continuen fent-ho avui en dia”. El proper diumenge 5 de juliol a les 12 del migdia hi haurà una visita guiada a càrrec dels artistes.

Foto portada: Un moment de la inauguració de la mostra. Autor: David B.

Comments are closed.