La Bobina. Autor: David B.

El popular Rodet ja té germana: la Bobina

Els Bastoners de Sabadell han estrenat aquest divendres el seu nou capgròs, la Bobina, que fa companyia al popular Rodet, en un dels balls que donen inici a la Festa Major.

La Bobina està pensada per a infants de fins a 1,20 metres d’alçada, i s’incorpora així al Ball del Rodet, que guanya qui aconsegueix donar més voltes en un temps determinat.

La Bobina incorpora un nou element al relat de la nostra festa i permet que els més petits també hi participin”, celebra la regidora de Cultura, Montserrat Chacon (ERC).

Els Bastoners de Sabadell han aconseguit la complicitat d’un centenar de persones per donar llum a la Bobina a través d’una campanya de micromecenatge.

La Bobina i el Rodet. Autor: David B.
La Bobina i el Rodet a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

La Bobina representa, com el seu germà gran, un element tèxtil, de color blau turquesa que rememora, segons la colla, els colors de la ciutat: verd, groc i blanc. El seu autor és el cerverí Xavi Badia, que va viure a Sabadell durant una època i és expert en construir bestiari, capgrossos i altres elements.

Reparació del Rodet

Conjuntament amb el naixement de la Bobina, el Rodet ha estat reparat després de 16 anys donant voltes. Aquest divendres ha estat ballant com nou a la plaça Sant Roc. “Per nosaltres el Rodet i la Bobina són patrimoni de la ciutat i volem compartir-lo amb totes”, puntualitza el president dels Bastoners, Rubèn Ramiro.

Foto portada: la Bobina, aquest divendres. Autor: David B.