Foto portada: ponència sobre la història de la Torre de l'Aigua, aquest dimarts, al Gremi de Fabricants. Autor: David B.

El programa d’actes del cicle ‘Sabadell i la Gran Guerra’ accelera

Amb la conferència sobre els orígens de la Torre de l’Aigua d’aquest dimarts, el programa de commemoració de la Gran Guerra a Sabadell s’accelera aquests dies de camí a l’acte central del proper diumenge, just 100 anys després de la signatura de l’armistici que va posar fi a la comtessa.

Coincidint justament amb el centenari de la signatura de l’armistici de la Primera Guerra Mundial, es farà l’acte central. Consistirà en la teatralització de la signatura de l’armistici al vestíbul de l’estació Plaça Major dels FGC. L’acte comptarà també amb l’actuació de la Coral Estrella Daurada i una cercavila amb els gegants de la ciutat i la Banda Bufasons fins el Gremi de Fabricants on es pronuncarà l’acte acadèmic Tres tocs sobre Sabadell i la Gran Guerra, de la mà de Montserrat Llonch, Esteve Deu i Rafael Luque, conduït per l’historiador Josep Ma Benaul. Abans de l’acte central, però, aquesta setmana el programa s’accelera d’allò més:

  • Aquest dijous s’ha pronunciat la ponència L’Europa actual i l’Europa de la Gran Guerra, a càrrec de Francisco Veiga (18.30 hores a l’Espai Cultura).
  • Divendres s’inaugura l’exposició 1918: Guerra. Tradició i Futur, en dos espais: Belles Arts i el Museu d’Història.
  • Finalment dissabte es farà una excursió performativa a la Font del Saüc, inspirada en la que van fer fa 100 anys els membres de la Colla de Sabadell. El punt de sortida serà l’Estruch a les 10 del matí.

El programa d’actes seguirà amb gran intensitat durant la resta del mes de novembre, per mantenir-se fins desembre i general. El programa Sabadell i la Gran Guerra ha estat coordinat per la Fundació Bosch i Cardellach i comissionat per Joan Brunet i Mauri.

Foto portada: ponència sobre la història de la Torre de l’Aigua, aquest dimarts, al Gremi de Fabricants. Autor: David B.