Els Pastorets Sant Vicenç

El Sant Vicenç enceta una campanya de micromecenatge per renovar ‘Els Pastorets’

Després d’una exitosa temporada del teatre creualtenc, els seus membres ja apunten cap a l’objectiu de la propera temporada, renovar Els Pastorets en el que serà el 75è aniversari de la primera representació de l’obra nadalenca.

El Teatre Sant Vicenç pretén renovar i millorar la posada en escena de la tradicional obra de Josep Maria Folch i Torres, sobretot, pel que fa als aspectes tècnics i escenogràfics, ja que el guió i l’essència de Els Pastorets seguirà sent la mateixa de sempre.

Els membres de l’entitat asseguren que “aquesta decisió es pren després d’un procés de reflexió en la que hem valorat la necessitat d’una inversió important per a una obra que es repeteix cada any. Considerem que Els Pastorets és l’obra més emblemàtica del nostre grup de teatre i que li cal un una posta a punt a l’alçada dels altres espectacles que, en els darrers anys, s’han vist al Centre”.

Campanya de microfinançament

Per poder començar a treballar en les renovacions del muntatge, que serà a llarg termini, l’entitat ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Barcelona i al mateix temps han engegat una campanya de microfinançament a través de la plataforma Tot Suma, amb la que volen aconseguir 10.000 euros.

Aquests diners aniran destinats directament a la renovació dels decorats amb l’objectiu de retirar els més envellits i obsolets per elements corporis i que permetin més possibilitats. També plantegen el canvi de les cametes de tela per cametes rígides integrades a l’estètica de cada escena i la introducció de nous elements tècnics. Fins i tot, a la llarga, estan estudiant l’opció de recuperar l’escotilló i la incorporació de projeccions de qualitat per a avançar en els efectes especials de l’obra.

Foto portada: un moment de Els Pastorets del Teatre Sant Vicenç. Autor: David B.