Ball de Diables de Sabadell. Autor: David B.

Els Balls de Diables omplen el Centre de foc

Aquest dissabte s’ha dut a terme la segona edició de Les llengües esmolades dels Balls de Diables, organitzat pel Ball de Diables de Sabadell amb l’objectiu de donar a conèixer aquest imaginari popular a Sabadell i a tot el Vallès.

La trobada ha començat al Racó del Campanar on les tres colles participants, el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, el Ball de Diables del Pla del Penedès i el Ball de Diables de Sabadell han mostrat els Balls Parlats. Aquests Balls Parlats son una espècie de representacions teatrals populars a l’aire lliure que representen la lluita del bé contra el mal, tractant a la vegada amb sàtira temes d’actualitat. A Sabadell són més coneguts com a Versots, representats pel Ball de Diables de Sabadell el dissabte de Festa Major un cop finalitzada la Cercavila.

Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú. Autor: David B.
Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú. Autor: David B.

Aquest dissabte no ha faltat la crítica satírica a temes actuals de Sabadell, com l’elecció de la nova alcaldessa, Marta Farrés, la sòcia de govern de Podemos, Marta Morell, temes com el cas Mercuri o la independència de Catalunya i la reivindicació dels ‘presos polítics’.

Després de les actuacions de les tres colles s’ha iniciat un cercavila des de la plaça Doctor Robert fina a la plaça del Pi pi, lloc on ha començat la cercavila de foc fins arribar de nou a la plaça Doctor Robert.

Cercavila amb ensurt

Un cop s’ha iniciat la cercavila de foc, passats els lluïments al passeig de Manresa, quan la comitiva anava pel carrer de la Salut, degut a una de les guspires d’una carretilla s’han incendiat diversos matolls en un solar d’aquest carrer. Els bombers han apagat l’incendi, sense cap afectació greu i la comitiva ha continuat amb el trajecte establert fins arribar a la plaça Doctor Robert, on les tres colles de foc han fet el seu lluïment final.

Foto portada: Ball de Diables de Sabadell al Racó del Campanar, aquest dissabte. Autor: David B.