Mocador groc. Autor: ACN

Els Saballuts s’apunten al mocador groc de suport als polítics empresonats

Òmnium Cultural i les principals colles castelleres de Catalunya com els Castellers de Sabadell, que estan integrats dins la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, han creat un mocador de color groc per donar suport als polítics i líders independentistes empresonats i als seus familiars.

El Mocador Casteller Solidari, groc i amb piquets blancs –com la tradicional peça de color vermell–, porta la inscripció ‘Llibertat presos polítics’ i les colles el podran portar aquesta temporada. Els beneficis que es recaptin amb la seva venda es destinaran a la Caixa de Solidaritat.

“Aquesta no pot ser una temporada normal. Fem castells per alegria i amb festa i volem que els presos i exiliats, quan vegin un castell a la premsa, recordin que tenen tot un poble al darrere que els agraeix la feina que han fet i que, si estan a la presó, és per haver-nos fets cas”, ha afirmat el president dels Moixiganguers d’Igualada, Oriol Solà, en la presentació pública del mocador.
L’empresa manresana Fetalpais.cat ha fabricat els mocadors, que es posaran en venda a partir del proper dimarts a la botiga online d’Òmnium Cultural per un preu de quatre euros, també per a totes aquelles persones que no siguin castelleres.

Foto portada: les colles en la presentació del mocador. Autor: ACN.