Lluis Homar - Cyrano de Bergerac. Autor: Teatrebarcelona.

Els muntatges de Sergi Belbel, Mario Gas i Pau Miró, protagonistes de la nova temporada cultural

La temporada de gener a juny de 2018 dels teatres municipals de Sabadell aposta pel teatre i per la consolidació de les propostes de música, dansa i circ.

Pel que fa al teatre obrirà la temporada el 13 de gener l’estrena de la gira a Catalunya de l’obra del  dramaturg Jordi Galceran Paraules encadenades. 20 anys després de la seva exitosa estrena, el muntatge torna a escena de la mà del director Sergi Belbel i dels actors Mima Riera i David Bagés.

El 10 de març arribarà el muntatge dirigit per Mario Gas, Calígula, protagonitzat per Pablo Derqui. El text d’Albert Camus posa sobre l’escenari la tragèdia de l’ésser humà que desitja, desesperadament, trobar un sentit a la vida.

Caligula, Pablo Derqui. Autor: Teatrebarcelona.
Pablo Derqui en una escena de Calígula. Autor: Teatrebarcelona.

El 21 d’abril, el director i actor Pep Tosar proposa una mirada polièdrica envers la figura de Federico García Lorca en un muntatge que enllaça música, dansa, text i imatges, i que té l’eix narratiu en un viatge en tren. Acompanyen a Tosar les figures més destacades del nou flamenc espanyol com el músic i guitarrista Rycardo Moreno, el bailaor i coreògraf José Maldonado, la cantaora i actriu Mariola Membrives, i el percussionista David Domínguez.

Lluís Homar donarà vida a Cyrano de Bergerac. El dramaturg i director Pau Miró projecta la mirada en aquesta obra d’Edmond Rostand. Arribarà el 6 de maig.

Alberto San Juan, a l’Estruch

A L’Estruch es podrà veure Autorretrato de un joven capitalista español, escrit, dirigit i interpretat per Alberto Sanjuan, el dissabte 27 de gener. I també Perra de nadie, l’espectacle que clou la carrera de la inclassificable creadora Marta Carrasco, el dissabte 19 de maig.

Pel que fa al teatre sabadellenc, el dissabte 17 de març es podrà gaudir de l’obra Ai, carai!, de la companyia Encert Teatre, i el 14 d’abril, Albert González dirigirà Un matrimoni de Boston, de David Mamet, amb les sabadellenques Fanny Bulló, Montse Vidal i Sílvia Ricart.

Música moderna

La programació de la música moderna que es va iniciar la temporada passada continua aquesta temporada també al Teatre Principal. El 10 de febrer hi actuarà una gran banda formada per joves músics, The Gramophone Allstars Big Band. Fusionen la música jamaicana amb el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues.

Christina Rosenvinge
Christina Rosenvinge

Christina Rosenvinge presentarà el seu nou treball Un hombre rubio el 27 d’abril al Teatre Principal. Un disc en què la cantant madrilenya desplega el seu jo masculí, amb cançons en què agafa el rol d’un noi guitarrer, obscur, atmosfèric i, si es vol, amb un punt gamberro.

Dansa contemporània i clàssica

La producció nacional de dansa, tancarà la seva gira a la nostra ciutat. Una peça de gran format escènic que es podrà veure la temporada 2017-2018 en la programació del Mercat de les Flors i que farà gira a 17 teatres municipals. La producció presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone. Ambdós coreògrafs han estat artistes residents a l’Estruch i ara retornen a la ciutat com a creadors consagrats presentant a la nostra els treballs que han girat per tot Catalunya.

El dissabte 3 de febrer, tindrà lloc l’espectacle MADE IN… d’Eun-ju Shin (Corea), Emmanuel Grivet (França) i Adil Kaced (Marroc). El dissabte 24 de febrer, serà el torn de Basket Beat Band (hip-hop). El dissabte 10 de març Three Planes Collective i Isabel López presentaran En construcción. El dissabte 24 de març, HermanasGestring presentaran A Muerte. I el dissabte 7 d’abril Los Moñecos i Mauro Paganini portaran Ameba. El dissabte 28 d’abril, Anaís Nicolás presentarà Frida al teatre. La temporada es tancarà el dissabte 6 de maig amb l’actuació de les companyies guanyadora i finalista del Premi IT Dansa.

La dansa clàssica arribarà al Teatre la Faràndula amb El trecanous de Txaikovski-Ivanov, en producció del Moscow State Ballet, que compta amb les estrelles del Bolxoi com a protagonistes, més de 40 ballarins en escena i una gran orquestra simfònica. Es realitzarà el dijous 18 de gener

Circ contemporani

Aquest semestre es continuarà treballant amb companyies de circ residents a l’Estruch. Du’k’to actuarà el divendres 2 de febrer i Twisting the Balace presentaran Futuro animal el 10 de març, tots dos a la Vela. El 21 d’abril, Sabadell celebrarà el Dia Mundial del Circ amb una actuació d’Amer i Àfrica i es continuaran mostrant càpsules de circ a l’EstruchBar, a més d’organitzar 5 sessions de Circ en Família. Finalment el 3 de febrer i el 5 de maig la companyia Sifó presentarà Històries de circ.

Foto portada: Lluís Homar protagonista de Cyrano de Bergerac. Autor: Teatrebarcelona.