Goyescas Opera

Els quatre teatres municipals van tenir més de 92.000 espectadors

La temporada 2016-2017 ha tingut més de 92.000 espectadors i un total de 219 funcions. La singularitat del municipi és que té quatre teatres i cada equipament s’ha especialitzat en un sector, com el Teatre Principal especialitzat en muntatges teatrals i música i La Sala en espectacles infantils. S’ha invertit des de l’Ajuntament més d’un milió d’euros, segons dades del Cercles de Comparació intermunicipal.

El Teatre Principal, L’Estruch, La Sala i la Faràndula són els quatre teatres que té l’ajuntament i és on ha invertit més d’un milió d’euros. “En aquests equipaments es busca un equilibri en la programació”, ha afirmat la regidora de Cultura, Montse Chacon (ERC). Aquesta temporada s’ha dedicat un terç al teatre, un altre terç a la música i el darrer terç dedicat al circ i a la dansa, entre d’altres.

Cessions a entitats i producció pròpia

Un aspecte que ha destacat Chacon és la cessió a entitats que es fa dels equipaments per duu a terme les seves activitats. “És la nostra peculiaritat i el nostre funcionament”, ha recalcat Chacón. També destaca la part de producció que és fa a la Faràndula, amb els Amics de l’Òpera i amb Joventut de la Faràndula, perquè segons la regidora no tots els teatres tenen la capacitat de dur a terme aquesta activitat.

Pel que fa a la música, en aquesta darrera temporada s’ha volgut introduir de nou la música moderna, que, segona Chacón: “ha funcionat prou bé”. En espectacles de música clàssica, dels gairebé 18.000 espectadors, la meitat ha anat a òpera. En teatre, la xifra d’espectadors també ha girat al voltant de 18.000 assistents i la meitat del públic va assistir a musicals infantils. Els espectadors han pogut gaudir dels espectacles de circ a La Vela (l’Estruch), un equipament de 400 localitats on han assistit 4.300 persones. A més, en el programa de formació han participat 450 persones.

L’aportació que ha fet l’Ajuntament, segons les dades del Cercles de Comparació intermunicipal, és de gairebé un 1,1 milions. Dels més de 92.000 espectadors, hi ha hagut un volum 65.000 entrades que han mogut al voltant d’un milió d’euros. “És important destacar què el 90 per cent d’aquests ingressos són de programació d’entitats de la ciutat i un 10 per cent de programacions organitzades per l’Ajuntament”, ha destacat la regidora.

Noves propostes per la temporada vinent

La propera temporada es podrà gaudir de l’obra de teatre In memoriam – La quinta del biberó de Lluís Pasqual, El meu nom és Hor de la companyia PSiRC o Art de Yasmina Reza. “Jo crec que la línia que hem de treballar per la temporada vinent és la de música moderna perquè ha tingut una bona sortida”, conclou la regidora Chacón.

Foto portada: les Goyescas, dels Amics de l’Òpera, un dels punts àlgids de la temporada cultural. Autor: David B.