3d9 Castellers de Sabadell. Autor: David B.

Els Saballuts celebren la Diada amb la segona millor actuació de la seva història

Després que els Castellers de Sabadell demostressin la seva gran vàlua en l’actuació de la Festa Major de la ciutat, on van dur a terme la millor actuació de la seva història, aquest diumenge han sortit a plaça per repetir aquesta fita.

Els camises verdes han realitzat en aquesta Diada la segona millor actuació que ha estat gairebé tant brillant com la realitzada a Sabadell el passat mes de setembre en la celebració de la Festa Major i en la que han demostrat un cop més que són una colla de 9 (més info: ‘Els Castellers de Sabadell fan la millor actuació de la seva història).

En la primera ronda els Castellers de Sabadell han descarregat un robust 4 de 9 amb folre, que és el segon que aconsegueixen aixecar aquest any. En segona ronda han descarregat per quarta vegada aquest any, un bonic 3 de 9 amb folre. I a la tercera ronda, els camises verdes han preferit aixecar en lloc del 2 de 8 amb folre, com van fer en la darrera actuació a Sabadell, un 7 de 8, un castell que ja han descarregat set vegades aquest any. L’actuació l’han tancat amb 10 pilars de 4, que ha donat pas a la celebració de la segona millor actuació de la història de la colla castellera sabadellenca.

Els Saballuts no han estat sols a la plaça Sant Roc, les colles acompanyants dels Bordegassos de Vilanova, els Xics de Granollers i els Moixigangers d’Igualada, han fet també un molt bon paper en aquesta jornada castellera.

Els Bordegassos de Vilanova han iniciat l’actuació amb un 3 de 8, seguit d’un 4 de 8 i un 5 de 7. Els Moixigangers d’Igualada han obert amb un 2 de 8 amb folre, amb un 3 de 8 en segona ronda i un 4 de 8 en tercera ronda. Els Xics de Granollers han començat amb un 3 de 8, un 2 de 7 i han tancat amb un 4 de 8.

Foto portada: 3 de 9 amb folre descarregat aquest diumenge. Autor: David B.