Concurs de castells Tarragona. 4d9f. Autor: David B.

Els Saballuts, més a prop del 4 de 9 amb folre

Aquest diumenge els Castellers de Sabadell han participat en la 27ª edició del concurs de Castells 2018, celebrada com és habitual a la Tarraco Arena Plaça.

Tot i haver dut a terme una bona actuació dins el concurs, els camises verdes han hagut de conformar-se amb el 13è lloc del rànquing de la cita que es duu a terme cada dos anys i on hi participen les millors colles castelleres de Catalunya.

Els Castellers de Sabadell han iniciat l’actuació descarregant un 7 de 8 en la primera ronda. En la segona ronda, i a soles davant dels milers de persones que omplien la plaça tarragonina, els Saballuts han aconseguit carregar en el segon intent un 3 de 9 amb folre, que ha començar a estar inestable fins que ha fet llenya. En la tercera ronda i sense desànim ha arribat el torn del 4 de 9 amb folre, una figura que els camises verdes van aconseguir carregar en la passada Festa Major. Un cop carregat, tot semblava que s’aconseguiria la fita somniada, però, a l’anar a baixar els quints, el castell s’ha desplomat.
Aquest darrer no s’ha comptabilitzat en la suma de punts del concurs, ja que en una quarta ronda i sense defallir, els castellers sabadellencs han aconseguit descarregar un flamant 4 de 8. Un resultat que ha dut a la colla fins el 13è lloc en la classificació del concurs. La cap de colla dels Castellers de Sabadell, Bea Jiménez, ha explicat que en el concurs es “notava la pressió”.

“La caiguda del 3 de 9 amb folre era més evident perquè és el primer cop que el portem a plaça però el 4 de 9 amb folre hem estat a 5 segons de descarregar-lo. Al marge de la normativa d’enguany que només comptabilitza un castell carregat, és la nostra millor actuació al concurs de castells, és el primer any que portem dos castells de 9”.

Els guanyadors de la jornada han estat la Colla Vella dels Xiquets de Valls, després de 19 anys de no aconseguir aquest lloc en la taula classificatòria, pel darrera han quedat els Castellers de Vilafranca.

Diada Castellera

Els camises verdes tornaran a provar fortuna amb els castells de 9 el proper diumenge 14 d’octubre durant la Diada de la colla que es durà a terme a les 12 del migdia a la plaça Sant Roc de Sabadell, amb la companyia dels Xics de Granollers i els Sagals d’Osona.

Foto portada: el 4 de 9 amb folre carregat a la Tarraco Arena Plaça. Autor: David B.