Foto portada: actuació dels Saballuts, durant la Festa Major del 2014. Autor: David B.

Els Saballuts portaran els valors dels castellers als instituts

Els Castellers de Sabadell han posat en marxa un projecte de caire socioeducatiu i de promoció del món casteller destinat als joves de Sabadell. El projecte s’engloba dins el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat 2018.

Durant el que queda d’any es durà a terme una sèrie de sessions-taller dirigida als cinc espais joves de la ciutat, els 13 instituts públics, la U.E.C. (la Unitat d’escolarització Compartida) i els propis joves de la colla.

L’entitat sabadellenca es centrarà en aconseguir potenciar les habilitats, aptituds i actituds dels destinataris, així com potenciar el treball en equip i la integració social, com alguns dels factors claus d’aquesta manifestació que van permetre l’obtenció del reconeixement de patrimoni immaterial per la UNESCO.
El projecte pretén formar també una colla castellera dins de cada institut i acabar amb la gravació, edició i projecció d’un documental de gran producció com a memòria final del projecte. Aquest treball va començar el març del 2018 i culminarà el desembre d’aquest any, amb l’organització d’una trobada de colles castelleres de secundària i la projecció d’un documental audiovisual de gran format sobre tot el treball realitzat.

Foto portada: Pinya dels Castellers de Sabadell. Autor: David B.