‘Embassa’t 2013’: The Suicide of Western Culture

EMBASSA’T

Un dels plats forts de l’Embassa’t 2013 són sens dubte el duet The suicide of Western Culture. Arriben al festival després d’haver tocat al Primavera Sound 2013 i al Sonar 2012. L’Embassa’t era doncs un dels pocs festivals que els hi quedaven per sumar al seu currículum.

No és, però, el primer cop que trepitgen la nostra ciutat. Al desembre del 2010 van oferir un concert en petit comité al Bar Kafka del Passeig, que recorden amb molt de carinyo perquè va ser un de les seves primeríssimes actuacions (el grup va començar l’octubre del 2010), un petit concert que contrasta amb l’aforament i emplaçament d’aquesta proper esdeveniment. Són vallesans, de Rubí i Terrassa respectivament, i poder tocar a Sabadell els satisfà molt “Ens fa molta il·lusió tocar a prop de casa”

Amb un so electrònic, nascut del motorik (podrien evocar en certs moments a la banda Pegasvs, ara anomenats Svper, que van actuar l’any passat al Festival, però amb un ritme molt potent) i referents d’influència rock,  títols amb anglès i un so d’organs Casio ben característics, els agrada que els definim com a elèctronics, si bé “aquesta etiqueta avui dia és molt oberta, i nosaltres toquem a festivals de tot tipus, inclús rock, però trobo que ens defineix bé”, ens diu  en Miquel, un dels membres de la formació.

Per qui no us conegui… què ens trobarem a la vostra actuació?
Doncs presentem el nostre tercer disc, després d’aquell primer que vam treure a l’octubre del 2010 i un segon disc de remixes. I per sort està funcionant molt bé. A més crec que el nostre concert pot agradar molt inclús a aquells que no estan tan propers al món de la música electrònica perquè en directe sempre portem un 50 per cent de material visual que combina molt bé amb l’altre 50 per cent d’electrònica i que li dóna unes textures paisatgístiques i emotives al concert que crec que pot fer que la gent connecti molt bé.

Teniu un calendari carregadet…
Sí, acabem de venir del PopArb (ens hem perdut les festes majors de Terrassa i Rubí, que coincidien en dates!) i tenim també actuacions contractades a Bèlgica, França, Regne Unit o Alemanya. Estem tenint una molt bona rebuda i estem presents a molts festivals.

Així doncs, pensar en un quart disc ara mateix no sembla immediat…
No, perquè tot i que tenim material escrit i no deixem mai de compondre i fer coses, aquest tercer disc és molt recent i encara li queda molta corda, hem de seguir presentant-lo i fent concerts que és en el que ara mateix estem immersos

Dels participants a l’Embassa’t d’aquest any, heu coincidit amb molts altres anteriorment, al PopArb sense anar més lluny…. Què penseu del cartell ?
Sí, la veritat és que crec que amb gairebé tots hem tocat en algun moment o altre! La veritat és que com a vallesans és un orgull per nosaltres poder tocar i a més estic impressionat pel cartell que s’han currat aquest any. Tot i no haver noms internacionals com podria ser el cas de These New Puritans al 2010, penso que els ha quedat el millor cartell de totes les edicions, han fet una feina de recerca i investigació brutals i han portat el millor del panorama musical nacional underground. Estem molt contents de formar part d’aquesta edició.

Podeu obtenir més informació d’aquesta banda al seu web www.thesuicideofwesternculture.com. L’actuació de The suicide of Western Culture tindrà lloc divendres 12 de Juliol (nit de divendres a dissabte) a la 1.00 h a l’ escenari gran de l’Espai Unnim.

Dins la secció ‘Embassa’t 2013′, aquest dissabte a les 14 hores publicarem la darrera entrevista de la sèrie al grup Standstill.