Foto portada: una imatge de l'exposició, aquest vespre. Autor: J.d.A.

Inaugurada l’exposició sobre la història del PSUC a Sabadell

Mig centenar llarg de persones han assistit aquest vespre a la inauguració de l’exposició El PSUC a Sabadell 1936-1986, que romandrà al Casal Pere Quart (Rambla, 69) fins el proper 26 de juliol. La mostra recull la història del partit que va liderar l’antifranquisme a Sabadell i el primer període democràtic a partir de l’alcaldia d’Antoni Farrés. 

La mostra ocupa l’ala esquerra del Casal Pere Quart i conté diverses etapes de la història del partit, des de la seva fundació al juliol de 1936 fins la consolidació dels ajuntaments democràtics passant per la clandestinitat, l’efervescència viscuda a partir de la mort de Franco i la victòria a les històriques municipals de 1979. Conté imatges, cartells i entrevistes enregistrades en vídeo.

Mig centenar de persones han assistit a la inauguració, entre elles el coordinador nacional d’ICV, David Cid, els regidors d’Unitat pel Canvi Ramon Vidal i Edu Navarro, el regidor socialista Cristian Sánchez i militants i simpatitzants del Partit Socialista Unificat de Catalunya.
L’exposició, coordinada per Josep López, coordinador local d’ICV, és el primer pas per recuperar la memòria oral del partit a la ciutat, segons van explicar fa uns dies els seus impulsors. Es vol aprofundir en la recuperació de testimonis orals i també editar un llibre. La mostra vol ser un “instrument” per ajudar a recuperar l’experiència de tants anys i posar-la al servei dels nous reptes del segle XXI sota els principis de la justícia social, la igualtat i la fraternitat.

Foto portada: una imatge de l’exposició, aquest vespre. Autor: J.d.A.