Una reconeguda mostra fotogràfica sobre les migracions, al Passeig fins el 13 d’octubre

El Mescla’t d’enguany compta l’exposició creada pel col·lectiu Ruido Photo: The Backway: de l’Àfrica a Europa per la porta del darrere. Una mostra que pretén conscienciar a la ciutadania sobre la vulneració dels drets humans en les rutes migratòries d’Àfrica cap a Europa. Es trobarà al Passeig de la plaça Major fins al 13 d’octubre.

El projecte The Backway: de l’Àfrica a Europa per la porta del darrere, que estarà al passeig de la Plaça Major fins el 13 d’octubre, neix de la mà de la companyia fotogràfica Ruido Photo l’any 2017. És una exposició que compta amb una quinzena de petits reportatges que mostren tota la ruta migratòria des de l’Àfrica Occidental fins a arribar al Mediterrani. Una ruta, que segons l’equip de Ruido Photo, “Europa hi juga un paper molt important des de fa molts anys però és molt poc coneguda i mai havia estat tractada amb detall”.

Exposició “The Backway” al passeig de la Plaça Major. Autor:

La intenció del projecte és que “les causes i l’origen d’aquesta ruta siguin conegudes pel màxim nombre de gent possible” confessa un dels fotògrafs del projecte, Pau Coll. I que a més, hi hagi una presa de consciència de totes les persones que queden afectades i de les vulneracions dels drets humans que es perpetuen, per culpa de les polítiques migratòries que hi ha a la Unió Europea.

L’equip que ha realitzat el projecte el formen tres fotògrafs: Pau Coll, Toni Arnau i Edu Ponces i compten amb col·laboració dels periodistes Xavier Aldekoa, Clara Roig i Agus Morales.

Premis i reconeixements del projecte

El projecte ha obtingut nombrosos premis, entre ells destaquen el premi Ortega i Gasset Periodisme 2019 en la categoria de ‘Millor història o investigació periodística’ o la beca National Geographic en la categoria Documenting Human Migrations.

Tots els materials periodístics que formen l’exposició es troben publicats en un especial de La Vanguardia, concretament al canal digital Universo África.

Foto portada: Exposició The Backway al passeig de la Plaça Major. Autor: