Foto portada: captura d'una història d'Instagram animant a participar en una festa paral·lela a la Festa Major. Autor: cedida.

L’Ajuntament avisa: combatrà les festes paral·leles per Festa Major

L’Ajuntament avisa que els cossos de seguretat no permetran cap celebració paral·lela durant els dies de Festa Major, del 4 al 7 de setembre, després de detectar a les xarxes socials algunes publicacions convidant a celebracions al marge del programa, que es va cancel·lar al juliol davant els rebrots de coronavirus. 

El consistori no fa esment directe a les publicacions, però les han detectat. Per exemple, la següent, a través de les conegudes stories d’Instagram. Un usuari d’Instagram assegura el següent:

“Qui segueixi aquest conta ha de ser el dia 4/9 al Parc Catalunya amb la intensió de pillar una bona colokeira i si cal oposarem resistència per recordar vells temps”. Hi afegia el missatge: “COVID FREE. Si tens febre o tos te quedas en TUCASA!”.

En una altra història d’Instagram el mateix usuari assegurava:

“Es convoca Festa Major de incógnito el dia 4 de septembre al Parc Catalunya” afegint que “habrá mucho alcohol, droga y fiesta. Seguirem informant“.

L’Ajuntament ha avisat aquest dimecres que no permetrà cap celebració paral·lela a la Festa Major, cancel·lada en la seva totalitat davant els rebrot de casos de coronavirus d’aquest estiu. En els propers dies intensificaran la vigilància per evitar “concentracions o reunions no permeses a la via pública” i el dispositiu es reforçarà més durant els dies on s’hauria d’haver celebrat la Festa Major. L’objectiu és evitar “botellons” però també trobades on no es porti mascareta o no hi hagi prou distància física entre persones. Els agents cívics de l’Ajuntament i mediadors de Creu Roja també se centraran en aquestes tasques més.

Reunió de l'alcaldessa, Marta Farrés, amb els cossos de seguretat, aquest matí. Autor: cedida.
Reunió de l’alcaldessa, Marta Farrés, amb els cossos de seguretat, aquest matí. Autor: cedida.

Aquest dimecres s’ha produït una reunió entre càrrecs polítics i policials per coordinador el dispositiu. Hi han assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la regidora Mar Molina i comandaments tant de la Policia Municipal com dels Mossos d’Esquadra.

L’Ajuntament manté que l’objectiu principal és “preservar la salut del conjunt de la ciutadania i contribuir a complir les mesures de prevenció”. Cal recordar a més que en l’esfera privada les reunions superiors a 10 persones estan prohibides des de fa alguns dies.

Més informació: 

Suspesa la Festa Major

Foto portada: captura d’una història d’Instagram animant a participar en una festa paral·lela a la Festa Major. Autor: cedida.