Els Saballuts baixen el llistó al fer llenya el primer castell

Aquest diumenge els camises verdes han sortit a plaça de Sant Roc acompanyats pels Minyons de Terrassa, els Castellers de Barcelona i Xiquets de Tarragona, per dur a terme una bona jornada castellera, davant la mirada del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, que ha presidit la jornada.

Els Castellers de Sabadell han començat la primera ronda aconseguint carregar, en un segon intent, un 4 de 9 amb folre, que ha començat a trontollar quan baixaven les peces més altes del castell i que ha acabant fent llenya. En la caiguda s’ha hagut d’atendre algun dels membres de la colla per contusions.

A la segona ronda els Saballuts han hagut de baixar el llistó del que havien previst de forma inicial, descarregant sense gaires dificultats un 7 de 7 que, d’altra banda, ha estat molt aplaudit pels presents a plaça.
A la darrera ronda, els camises verdes han optat per descarregar un 3 de 8, en lloc del 3 de 9 que la colla havia decidit aixecar abans d’entrar a plaça i caigués el primer dels castells previstos en la diada castellera de Festa Major.

D’altra banda els Castellers de Barcelona han dut a plaça un 3 de 8, un intent fallit de 4 de 8 que s’ha descarregat en la tercera ronda i un 5 de 7 final. Els Minyons de Terrassa han arrencat la jornada amb un 3 de 9 amb folre, seguit d’una torre de 8 amb folre i un 4 de 8. Els Xiquets de Tarragona han començat amb un 3 de 8, complementant-lo amb un 4 de 8 i una torre de 7.

Foto portada: 4 de 9 carregat, abans de fer llenta. Autor: David B.