Foto portada: Marisol Martínez, Maties Serracant i Montserrat Chacon. Autor: David B.

Festa Major: arriba l’hora de les valoracions

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, valora que la Festa Major ha evolucionat de forma “positiva”. Considera que s’han consolidat un “model i uns espais”, com l’Estruch, l’Eix Macià o l’Envelat a la vegada que s’ha allargat la festa a nous punts de la ciutat. Espera que el futur govern, sigui quin sigui, aprofundeixi en l’actual model. 

Valoracions positives, com marca la tradició. Només un matís implícit. Les activitats al llarg de l’eix central, que s’han fet diumenge i dilluns des de l’Eixample fins a Ca n’Oriac, no acaben de tenir prou públic.

“L’eix central és molt llarg; l’acollida ha estat bona però caldrà una aposta a mig i llarg termini per consolidar aquesta proposta. Amb la implicació del teixit dels barris podem consolidar-lo”, creu l’alcalde, però, insisteix, a mig i llarg termini.

Serracant destaca el civisme generalitzat d’aquests quatre dies de festa. I en general fa una valoració “molt positiva”. Els membres del govern esperen que, independentment del govern que surti de les eleccions del 2019, es consolidi el model. La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha destacat que és el segon any que funcionen les comissions de Festa Major i creu que “la festa ara és més propera, més plural i més identificada amb el conjunt de la ciutat”.
De cara al 2019, se seguiran repartint mocadors (ara ja en circulen 10.000) i s’abundarà en la rotació de la trobada d’inici. Surti el govern que surti de les urnes, la festa la dissenyarà l’actual quatripartit, ja que al juny el programa estarà gairebé tancat.

Martínez (Promoció de la Ciutat): “s’han batut rècords”

Per la seva banda, la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i regidora d’Esports i Comerç, Marisol Martínez, creu que a nivell esportiu és una festa de rècord.

“Els números ens diuen que s’han batut rècords de participació en les curses i les bicicletades. El temps ens ha acompanyat i tenim una molt bona participació en les activitats esportives”, segueix Martínez.

Per altra banda, destaca que els comerços s’impliquen cada cop més amb la música en viu, terrasses gastronòmiques i altres esdeveniments al llarg de la ciutat. Entre les novetats, Martínez destaca que s’ha acostat la festa als turismes allotjats als hotels, amb informació en diversos idiomes i manté que s’ha ampliat l’atractiu comarcal de la festa.

Foto portada: Marisol Martínez, Maties Serracant i Montserrat Chacon. Autor: David B.