Foto portada: Mirabet, durant el concert. Autor: David B.

Ramon Mirabet: la sensibilitat a flor de pell

El dia fort pel que fa a concerts d’aquesta Festa Major ha estat dissabte, amb dues actuacions a l’escenari de l’Eix Macià: Ramon Mirabet  i Macaco.

A les 21 hores ha estat el torn del primer. El santfeliuenc Ramon Mirabet, que va conéixer una gran popularitat a França gràcies al seu pas pel programa de televisió La nouvelle star, ha presentat el seu darrer disc Home is where the heart is. Fill de músics professionals i curtit com a músic de carrer; va aconseguir el premi ARC com Artista Revelació l’any 2015.

Acompanyat de la seva banda (Jordi Mestres, Josep Tutusaus, Sergio Fernández, Mario Ruiz, Òscar Ferret, Ana Fernández i Marc Llorià), l’intèrpret ha desgranat temes dels seus dos àlbums, Home is where the heart is (2016) i Happy Days (2013). Tambe ha regalat el públic amb una versio del classic These boots are made for walking de Nancy Sinatra.

Tot i no ser un nom gaire conegut pel públic general, la seva veu i l’excelent feina dels musics, combinats amb unes cançons de gènere pop rock de qualitat, ple de vigor,  amb alguns tocs melòdics i introduint esporàdicament  detalls de jazz ha sorprès agradablement els assistents, que han anat omplint l espai i aplaudint amb ganes la tasca de l artista. No han faltat tampoc els fans incondicionals que corejaven fil per randa les lletres i ballaven animadament al ritme festiu de les cançons.
Mirabet actuarà també a les festes de la Mercè de Barcelona, al festival Tribu de Burgos i al Petit Camaleons de Sant Cugat, fent després un parèntesi dels escenaris per dedicar-se a acabar el que serà el seu tercer àlbum, que tot i que estava previst que sortís al mercat la primavera del 2018, va haver de posposar-se perquè per l’artista, segons va confessar en un post molt personal a la seva página de Facebook, “es van barrejar moltes coses que em van fer tocar fons i no vaig tenir forces per acabar de composar i escriure les cançons que faltaven per acabar el disc. (…) Necessitava desfer-me d’un pes que arrossegava des de feia molt de temps per tornar a sentir-me lleuger i recuperar la llum que portàvem dins i que a vegades semblava perdre la seva intensitat, o inclús apagar-se”.

Aquest estiu, però, ha estat força intens pel músic, que a banda de diverses actuacions per tota Catalunya , inclòs el Festival Cruïlla, ho ha fet també a Budapest, Galícia o Madrid, amb bon èxit de públic i crítica.

Foto portada: Mirabet, durant el concert. Autor: David B.